De sladrer på konkurrentenes «juksepriser»: Strømutfordrer prises til 85 millioner

Elekt vil avsløre andre strømselskapers «prisjuks og lureri». Nå hentes 29 millioner i en emisjon mot blant andre Bekken-familien og Sarsia Seed.

HENTER PENGER: F.v. Arnt Inge Sætern, Kim Bjerkevoll og Tom Reinert Johansen i Elekt.
Publisert:

Strømselskapet Elekt har hentet 29 millioner kroner i en emisjon mot Bekken Invest, investeringsfondet Sarsia Seed og tidligere Thommessen-advokat Jens Naas-Bibow.

Bak Elekt står tidligere Trønderenergi-topp Arnt Inge Sætern, som sammen med partnerne Tom Reinert Johansen og Kim Bjerkevoll har brukt tre år på å utvikle en algoritmebasert teknologi som identifiserer og beregner strømaktørenes fortjenestemargin.

– Strømbransjen har lenge kamuflert egen mangel på konkurransekraft ved bruk av lure- og lokketilbud. De toneangivende strømselskapene skaffer seg betydelige merinntekter ved å lure kundene og bevisst tåkelegge prisingen av sine produkter, uttalte Sætern til E24 i februar.

Emisjonen, der også eksisterende eiere som Leif Arne Langøy, Ivar Koteng og Fosenkraft går inn med ny kapital, priser Elekt til 85 millioner kroner før tilførsel av den nye kapitalen.

Dermed har selskapet nå totalt hentet inn over 45 millioner gjennom investorer og støtte fra Innovasjon Norge.

Les også

Nytt strømselskap vil avsløre konkurrentenes «prisjuks og lureri»

– God mottagelse

Elekt har alliert seg med BN Bank, og lanserte tidligere i vinter en tjeneste som foreløpig er eksklusiv for bankens kunder.

De som aksepterer at Elekt får tilgang til sin siste strømfaktura, vil umiddelbart få et anslag på hvor mye deres strømleverandør tar i fortjeneste i kroner og øre.

Kunder med dyre avtaler vil få et tilbud fra Elekt med halvert fortjenestemargin sammenlignet med hva de betaler fra før.

– Mottagelsen blant kundene har vært god, og mange har vist interesse, sier Sætern.

Han vil imidlertid ikke tallfeste hvor mange som har brukt tjenesten så langt.

– Nå jobber vi videre med å forbedre produktet og den helhetlige brukeropplevelsen. Gjennom emisjonen får vi tilført kapitalen vi trenger til å styrke organisasjonen, rigge oss for skalering og etablere oss som en tydelig utfordrer i strømmarkedet, sier Sætern.

Forbrukerrådet rettet i fjor høst et frontalangrep mot norske strømleverandører for uredelige forretningsmetoder. Rekordhøye strømpriser gjennom deler av vinteren skapte også betydelig misnøye hos norske forbrukere.

E24 skrev nylig at Fjordkraft-konsernet har mistet 25.000 privatkunder det siste halvåret.

– Hvor mye av æren tar dere for dette?

– Vi har nok tatt noen av disse, men hoveddelen er det andre som har tatt. Foreløpig har vi bare gjennomført en «soft launch» av produktet vårt, sier Sætern.

Les også

Fjordkraft har mistet 25.000 strømkunder etter Forbrukerrådet-smekk

Får såkornpenger

Bak Bekken Invest står Bekken-familien fra lakseøya Frøya i Trøndelag, som har bygget opp den børsnoterte fiskekasseprodusenten Bewi.

Sarsia Seed er en Bergen-basert såkorninvestor som kan vise til vellykkede investeringer i selskaper som Vaccibody og BergenBio.

– Sarsia Seed investerte i Elekt fordi de har en spennende teknologi, et sterkt team og fordi vi tror at forbrukerne i større grad vil etterspørre muligheten til å velge lokal grønn strøm, sier Jon-Kåre Hansen, partner i Sarsia Seed.

Jens Naas-Bibow ledet inntil nylig fornybaravdelingen i Advokatfirmaet Thommessen. Nå går han inn som investor og styremedlem i Elekt.

– Investeringen i Elekt er motivert av at vi kan bruke digitalisering til å skape vinn-vinn for både kunden og oss som leverandør, og levere et grønt, solid og forståelig produkt til kundene våre, sier Naas-Bibow.

Publisert:
Gå til e24.no