TV 2 og TONO forhandler om musikkvederlag

En fastlåst konflikt mellom TV 2 og TONO kan føre til en ytterligere belaste fjernsynskanalens allerede anstrengte økonomi.

SVIENDE UNDERSKUDD: TV2 er i gang med kostnadsbesparende tiltak, men klarte ikke å få kanaldriften i pluss i fjor.

Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix
Publisert:

– Vi mener rett og slett at TV 2 betaler for lite. Og TV 2 mener vel at de betaler for mye eller akkurat passe, sier administrerende direktør Cato Strøm i TONO til Dagens Næringsliv.

Når musikk brukes offentlig, krever TONO pengene inn på vegne av den som har opphavsretten til verket. Etter fem og et halvt år med fastlåste forhandlinger, kan det i verste fall bli snakk om en betydelig etterbetaling for TV 2.

Les også

TV2-kanaltap på 110 millioner

Rettigheter

Juridisk direktør Tomas Myrbostad i TV 2 sier at kanalen allerede betaler TONO en viss sum penger, men at rettighetsorganet krever mer.

– TV 2 klarerer selvsagt alle rettigheter til våre sendinger. Vi betaler også et årlig musikkvederlag til TONO. Vi er imidlertid ikke enige om størrelsen på dette vederlaget. Det er bakgrunnen for avsetningen i regnskapet. Slik vi opplever det, er det en god dialog og begge parter ønsker å finne en løsning, skriver Myrbostad i en epost.

- Betydelig beløp

Ingen av partene vil tallfeste beløpet.

– Det er riktig at vi er uenige om vederlagets størrelse. Jeg vil si det er et betydelig beløp, sier Strøm som bekrefter at de har håp om å finne en løsning.

En av årsakene til at forhandlingene har dratt ut, er at man har avventet resultatene fra flere rettstvister på medieområdet som har pågått parallelt med forhandlingene.

Les også

Historisk dårlige seertall i juni for TV 2

Les også

Regjeringen vil gi 135 millioner i året til TV-kanal

Les også

NRK, TV 2 og P4 får kritikk for brudd på programforpliktelsene

Her kan du lese mer om