Schibsted skrinlegger felles rubrikkprosjekt

Schibsted har siden 2014 skutt inn store summer i det såkalte «Rocket»-prosjektet tilknyttet teknologisenteret i London. Nå er prestisjeprosjektet skrinlagt.

MILLIARDSMELL: Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal.
  • NTB
Publisert:

Under navnet Rocket skulle Schibsted Products & Technology UK bygge felles plattformer og komponenter for medie- og rubrikkselskapene i Schibsted, skriver Dagens Næringsliv.

Prosjektet ble frontet med stor optimisme under selskapets kvartalspresentasjon for tredje kvartal i 2016, men under to år senere blir altså prosjektet skrinlagt.

– Etter å ha kjørt og testet en stund, fant vi ut at risikoen forbundet med dette var for høy, og at det ville bli bedre å gå for en sekvensiell modell, sa konsernsjef Rolv Erik Ryssdal på en presentasjon i Stockholm forrige uke.

Fikk du med deg? Schibsted skiller ut internasjonal virksomhet

Omregnet til norske kroner, har Schibsted skutt inn nærmere 2,5 milliarder kroner gjennom sju kapitalutvidelser i England.

Nå splittes de gjenværende restene av Schibsted Products & Technology opp. Noe havner i Schibsted ASA, de nordiske virksomhetene under ledelse av Kristin Skogen Lund.

I første versjon av denne saken meldte vi at selve teknologisenteret i London ble nedlagt. Det medfører ikke riktighet - det er Rocket-prosjektet som er skrinlagt.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Droppet London til fordel for Oslo: Slik blir Schibsteds børsnotering

  2. Schibsted splittes i to

  3. Adevinta-sjefen med saftig milliongevinst etter Ebay-jafs

  4. Adevintas gigantkjøp i boks: – Var villige til å gjøre alt for å få det til

  5. Betalt innhold

    Det «nyttige gjenferdet» Tinius henger over Schibsteds nye spin off