Ny elbilprodusent ser etter norske samarbeidspartnere

Detroit Electric sier de har den raskeste elbilen på markedet, når SP:01 lanseres neste år.

NYKOMMER: Snart kommer sportsbilen Detroit Electric SP:01 på markedet. De har planer om å komme med flere modeller etterhvert.
Publisert: Publisert:

På bilutstillingen i Shanghai i 2013 viste Detroit Electric sin SP:01 for første gang. Nå nærmer de seg produksjonsstart. Bilen skal lanseres i Asia, Europa og Nord-Amerika i 2015 og produksjonen skal starte opp på en nybygget fabrikk i Storbritannia mot slutten av 2014. Nå har de sluppet et bilde av den endelige designen på bilen.

Det skal, ifølge Detroit Electric, bli verdens raskeste masseproduserte elbil. Den skal ha en toppfart på 249 kilometer i timen og gjøre null til hundre på 3,7 sekunder.

Mer bilstoff på E24 BIL

De bekrefter overfor E24 at Norge er et svært interessant marked.

– Vi er i en oppstartsprosess og det å bygge opp et internasjonalt forhandlernettverk er av høyeste prioritet. Norge er et svært interessant marked for produsenter av elektriske biler, og dermed også for Detroit Electric. Så vi er definitivt på utkikk etter partnere som er interessert i å selge og promotere vårt merke i deres land, sier Dick Braakhekke, PR-sjef i Detroit Electric, til E24.

Les også

Elektrisk fra Detroit

Detroit Electric ble grunnlagt i 2008 av Albert Lam, som tidligere har vært ingeniør i Lotus. SP:01 har da også, slik Tesla Roadster hadde, sitt utgangspunkt i en Lotus Elise. De har tidligere sagt at bilen skal ha en rekkevidde på 30 mil med en ladetid på under 11 timer fra et vanlig strømnett.

Fastback

I forhold til de tidligere bildene av SP:01, har de nå gjort om designen slik at bilen har fått en såkalt «fastback» linje på bakre del av taket.

– Den endelige designen på SP:01 inneholder signaturen til Detroit Electric sin design-DNA, som er videreført fra prototypen vi viste i fjor. Dette er blandet med en rekke ting som visuelt er fra motorsport, den nye fastback-designen, den tøffe fronten og den skarpe formen som viser selskapets visjon om rene elektriske ytelser, sier Jerry Hung, sjefdesigner i Detroit Electric, i en pressemelding.

Fabrikken bilen skal bygges på ligger i Leamington Spa i England, mens hovedkontoret er i Fisher-bygningen i sentrum av Detroit, USA.

Les også:

Tesla-gründeren overrasket over konkurrentenes elbilerTesla-sjef advarer mot kunstig intelligens80 prosent av Volkswagens elbiler havner i Norge

Publisert: