Bentleys beste år noensinne

Lukusbilprodusenten Bentley har aldri gjort det bedre enn nå.

KOMMER MER: I 2016 kommer Bentley med en SUV, for første gang. Dette er det første bildet de har sluppet av den.
Publisert: Publisert:

Aldri før ha så mange kjøpt seg en ny Bentley. Den klassiske britiske bilprodusenten, som nå er eid av Volkswagen, leverte 10.120 biler i 2013. Det var en økning på nær 20 prosent fra året før.

- Kunder over hele verden forsetter å være entusiastiske overfor Bentley. Luksusbilmarkedet er ikke statisk. Vi vil fortsette og passe på at Bentley tilfredsstiller de forskjellige behovene til våre kresne kunder, sier Wolfgang Schreiber, styreformann og administrerende direktør i Bentley Motors, i en pressemelding.

SJEF: Wolfgang Schreiber, styreformann og administrerende direktør i Bentley.

Driftsresultatet endte på rekordhøye 1,4 milliarder kroner, 67 prosent høyere enn i 2012. De har heller aldri hatt en så høy omsetning, med 14 milliarder kroner, en vekst på 15,5 prosent, driftsmarginen økte med tre prosent, til ti.

Kommer med SUV

31 prosent av bilene blir levert til USA, nest størst er Kina med 22 prosent, mens Europa står for 15 prosent.

- I 2016 vil vi tilby den første SUV i luksussektoren og ett år senere vil vi lansere plug-in hybrid teknologi i luksusmarkedet. Vi kommer fra et rekordår og slik starten på 2014 har vært, er vi sikre på at Bentley vil ha nok et godt år, med sterk vekst, sier Schreiber.

Bentley har 193 forhandlere over hele verden, de forventer å øke dette til 220 i 2014.

Les også:

Publisert: