Sør-Korea tester Volkswagens biler

Myndighetene i Sør-Korea skal måle utslippene fra tre av Volkswagens bilmodeller. Årsaken er at amerikanske myndigheter beskylder konsernet for å ha jukset med utslippsdata.

SKANDALE: En Volkswagen-reklame på bilmessa i Frankfurt. Selskapet er i hardt vær etter amerikanske myndigheter satte spørsmålstegn ved utslippsdataene til Volkswagens bilmodeller
  • NTB
Publisert: Publisert:

Utslippstestene skal skje i midten av oktober, opplyser kilder i landets miljødepartement til nyhetsbyrået Yonhap. Sørkoreanske myndigheter vil teste om utslippstallene som er oppgitt stemmer med virkeligheten. Bilmodellene som skal testes er Golf, Jetta og Audi A3 sedan.

Les også

Risikerer milliardbot: Volkswagen jukset seg gjennom utslippstester i USA

Det amerikanske miljødirektoratet EPA mener Volkswagen har installert programvare i sine biler som kniper igjen på utslippene bare når bilen miljøtestes. EPA mener derfor at Volkswagens biler i realiteten slipper ut større mengder nitrogenoksider enn tillatt. Disse stoffene ødelegger luftkvaliteten og fører til ulike helseproblemer.

Volkswagen-sjef Martin Winterkom har beklaget det som er inntruffet og sier konsernet tar myndighetenes funn «svært alvorlig». En ekstern gransking er satt i gang.

Amerikanske myndigheter sier Volkswagen risikerer bøter på opptil 18 milliarder dollar, eller rundt 145 milliarder kroner. Volkswagen-aksjen stupte som et resultat av nyheten mandag.

Les også

Volkwagens toppsjef beklager dieseljuks: – Jeg er personlig svært lei meg

Les også

VW anklages for å ha lurt utslippstester med «sofistikert programvare»

Les også

Klassisk bilmerke gjenoppstår - med norsk designer

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Tyskland sjekker bilutslipp

  2. Volkswagen-jukset i USA: Gjelder 240.00 biler

  3. Tysk analytiker: Volkswagen er «too big to fail»

  4. Volkswagen-forlik til 130 milliarder i USA

  5. Flere bilprodusenter mistenkt for utslippsjuks