Nürburgring til salgs

I fjor måtte den tyske staten gå inn med garantier på nærmere to milliarder for at racingbanen Nürburgring ikke skulle stenges. Nå er den til salgs.

KLASSISK BANE: Nürburgring er i dype økonomiske problemer, med en voldsom gjeld.
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

Racingbanen Nürburgring har de siste årene vært i dype økonomiske problemer. Største eier er delstaten Rheinland-Pfalz, og i fjor måtte den den tyske staten gå inn med 254 millioner euro, tilsvarende 1,9 milliarder norske kroner, i garantier slik at anlegget fortsatt kunne holde oppe.

Nå melder flere steder, deriblant Nürburgring-bloggen Bridgetogantry, at hele anlegget er lagt ut for salg, og at prisen skal ligge på 963 millioner norske kroner.

De sier det skal være mellom fem og ti seriøse interessenter, og at det ikke er «en eneste oligark eller sjeik blant dem.»

Bridgetogantry har snakket med mannen bak gruppen «Save the Ring», som jobber med at Nürburgring skal bestå, Mike Frison.

TESTBANE: En rekke bilfabrikker bruker Nordsløyfa på Nürburgring til testing. Her er en elektrisk Audi R8 på banen sommeren 2012.

Frykter for fremtiden

- Den høyeste budgiveren som kjøper Ringen, vil maksimere sin inntjening for å rettferdiggjøre investeringen. Grassrotmotorsport vil forsvinne, det samme vil lokale firmaer, sier Frison.

Dermed tror han at turistkjøring og en rekke løp som har vært arrangert der vil være historie.

Anlegget består av den klassiske Nordschleife, som er åpen for publikum, i tillegg en bane hvor det arrangereres Formel 1 løp annethvert år. Utover dette er den en nybygd fornøyelsespark med hoteller og kjøpesenter, som er mye av årsaken til de økonomiske problemene.

Gigantlån

Tanken var å bygge ut området til en attraksjon som skulle få fart i det lokale forretninger, prosjektet ble startet i 2009, men det skulle vise seg å bli og helt mislykket.

Mer bilstoff på E24 BIL

Kostnadsrammene ble sprengt, lån ble misligholdt og selve prosjektet skulle vise seg å være uten publikumsappell. Delstaten Rhineland Pfalz fikk i fjor sommer avslag på en redningspakke fra Europakommisjonen. Den statlige garantien ble gitt for at de skulle være i stand til å håndtere en lån på nær 2,5 milliarder kroner.

Kjøperen eller kjøperne kan velge å kjøpe deler av anlegget, eller alt samlet.

Onsdag melder lokalavisen Rhein-Zeitung at 600 mennesker er samlet i en demonstrasjon mot salget.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Tysk selskap overtar Nürburgring

  2. Oppkjøpsfirma tar over Nürburgring

  3. Volkswagen trolig spart for milliarder i USA

  4. Sier Alfa Romeos neste modell blir bedre enn de tyske

  5. Porsche vokser videre