Advokat om Funcom-tiltalen: – Vi ser frem til rettssaken

Fire tidligere Funcom-ledere er tiltalt for innsidehandel. I tillegg har Økokrim tiltalt den ene av dem, den tidligere toppsjefen, for markedsmanipulasjon. Alle fire stiller seg uforstående til tiltalen.

BESLAG: Bildet er fra Økokrims razzia mot Funcoms lokaler på Oslos vestkant vinteren for to år siden. Her ser vi Økokrim trille ut beslaglagte harddisker fra Funcoms lokaler.
Publisert:

Økokrim mener de fire satt på innsideinformasjon da de solgte aksjer i 2012, skriver Finansavisen.

Tiltalen kommer over ett år etter de fire ble siktet, og to år etter at selskapets lokaler ble utsatt for en razzia fra Økokrims side.

Tiltalen er i hovedsak i tråd med den tidligere siktelsen.

De fire tiltalte er tidligere toppsjef Trond Arne Aas, tidligere finansdirektør Bjørn Toften, tidligere nestleder i styret Torleif Ahlsand samt Morten Schjelle Larsen.

Dagens Næringsliv melder tirsdag morgen at det er Aas som er tiltalt for markedsmanipulasjon.

– Dette er en tiltale som alle de som er med har vært avvisende til når de har gitt omfattende forklaringer til Økokrim. Alle har ønsket å bistå så langt det har vært mulig i etterforskningen, men Økokrim har åpenbart hatt en helt annen vurdering av hva som er innsideinformasjon enn det disse tiltalte har hatt, sier advokat Frode Sulland, som representerer Trond Arne Aas, til E24.

Sulland sier også at han gleder seg til å få saken imøtegått og belyst i en rettssak.

– Dette dreier seg både uenighet om faktum og om uenighet om hva som skal oppfattes som innsideinformasjon.

Les også

Derfor tror Funcom de unngår et nytt Conan-mageplask

Benyttet innsideinfo

Etter det Finansavisen kjenner til, skal det være aksjehandler fra sommeren 2012 som er omfattet av tiltalen.

Økokrim mener de tiltalte satt på innsideinformasjon etter at de hadde forlatt selskapet.

En drøy måned etter at storsatsingen «The Secret World» ble lansert, falt aksjekursen, noe selskapet skyldte på svakt salg og dårlige anmeldelser.

Kort tid senere ble staben halvert, og Finanstilsynet og Oslo Børs begynte å granske de aktuelle aksjehandlene.

Les også

Analytiker om Funcom: - Liten fare for konkurs i høst

Selve selskapet vedtok en bot på 1,5 millioner kroner under etterforskningen for markedsmanipulasjon i oktober 2015, vel ett år og ni måneder etter razziaen i januar 2014.

Prosessen mot de nå tiltalte enkeltpersonene har altså pågått videre, og nå endt i tiltale.

Les også

Funcom-sjefen går dagen før storlansering

– Stiller seg uforstående

Videre sier Sulland til E24 at samtlige tiltalte stiller seg uteforstående til tiltalen. Han mener Økokrim har hatt en helt annen oppfatning av hva insideinnformasjon er, enn det de tiltalte har.

Les historien om hvordan Funcom snakket opp sin egen flopp: I februar 2014 laget E24 en historisk fremstilling om «The Secret World»

Solgte unna

Allerede sommeren 2012 satte Oslo Børs i gang undersøkelser av de store kursbevegelsene i Funcom, både i forkant og etterkant av lanseringen av satsingen «The Secret World», som ble lansert 3. juli 2012.

Fra en toppnotering på 24 kroner i april det året, falt kursen til under 2,50 kroner i slutten av august – da det ble klart at storsatsingen hadde floppet.

Konsekvensene var dramatiske for selskapet, som måtte si opp over halvparten av de ansatte.

Samtidig med det kraftige kursfallet solgte personer i Funcoms ledelse unna til dels betydelige aksjeposter. Det er disse omstendighetene Økokrim har etterforsket.

Les også

Funcom-topper fortsatt under Økokrim-etterforskning

Les også

Funcom tar grep – venter spillerflukt

Les også

Millionbot til Funcom: – Manipulerte markedet over lang tid

Publisert: