Småaksjonærene i Aspiro er misfornøyd med Jay-Zs Wimp-bud

En gruppe aksjonærer som sier de representerer nok stemmer og aksjer i Aspiro til å stoppe Jay-Zs oppkjøp av selskapet, sier budet er for dårlig og at de ikke kan ta stilling til det slik saken står.

VIL HA WIMP: Produsent, entreprenør og artist Jay-Z - Shawn Carter - vil kjøpe Wimp. Schibsted, som er hovedeier, har sagt ja, men et mindretall av aksjonærene sier at de vurderer budet som for dårlig.

Nick Laham
  • Kristin Norli
Publisert:,

Aksjeeierforeningen Aspiro Aktiekraft hevder de representerer mer enn 10 prosent av aksjekapitalen og stemmene i det svenske selskapet, og dermed har mulighet til å sette en stopper for den amerikanske musikkstjernen Jay-Zs oppkjøp av Aspiro.

Nå sier de at musikkstjernens bud er for dårlig og at de ikke kan ta stilling til det.

Fristen for å akseptere utgår om 13 dager.

Jay-Z lanserte et bud på Aspiro 30. januar i år. Gjennom selskapet Project Panther Bidco vil Jay-Z gi 1,05 svenske kroner per aksje, og budet verdsetter egenkapitalen i selskapet til 464 millioner svenske kroner.

Musikkstrømmetjenesten Wimp er Aspiros største og viktigste produkt, og det er dette hiphop-artisten og produsenten vil sikre seg. Aspiro er notert på børsen i Stockholm.

Les også

Schibsted selger Wimp-eier

Schibsted vil selge

Mediekonsernet Schibsted eier gjennom sitt datterselskap Streaming Media AS, som Schibsted eier sammen med Platekompaniet AS og Verdane Capital VIII, 76 prosent av aksjene i Aspiro.

Schibsted og Streaming Media varslet samme dag som budet ble kjent, at de hadde godtatt det ubetinget og ugjenkallelig.

Men ifølge pressemeldingen fra Project Panther og budkomiteen fra 30. januar avhenger budet av at Jay-Zs oppkjøpsselskap sikrer seg mer enn 90 prosent av aksjene i Aspiro.

Flere av de mindre aksjonærene har imidlertid vist skepsis til budet.

Les også

Superstjernens norske kjøp taper store penger

Innsigelser

Først kom foreningen Aktiekraft Aspiro med innsigelser som gjorde at den uavhengige budkomiteen som enstemmig har anbefalt alle Aspiro-eiere å selge, måtte komme med tilleggsavklaringer 16. februar.

Søndag kveld varsler imidlertid aksjonærforeningen Aktiekraft Aspiro at de ennå ikke føler de har fått gode nok svar, og derfor ikke kan ta stilling til budet.

Fristen for å akseptere budet utgår den 11. mars.

Aktieforeningen skriver at det mangler viktig informasjon fra Aspiro, blant annet når det kommer til fremtidig kapitalbehov. De er også kritiske til at hovedeieren (Streaming Media) gjennom hele høsten i fjor har vært i salgssamtaler uten å informere noen fra minoritetsaksjonærene.

– Dårlig

– En gjennomgående holdning fra alle registrerte aksjeeiere er at de anser budet som dårlig og ikke verdsetter selskapets potensial korrekt, heter det i meldingen fra minoritetsgruppen.

Samtidig hevder foreningen altså at de nå representerer 120 aksjonærer som til sammen eier mer enn 10 prosent av aksjene og stemmene i Aspiro, noe som i teorien vil være nok til å kunne stoppe budet fra Jay-Z.

– Attraktivt bud

Leder for den uavhengige budkomiteen som har anbefalt aksjonærene å selge, Fredrik Bjørland, skriver dette til E24:

– Jeg kjenner godt til Aktiekraft og at de ønsker enda mer informasjon for å ta stilling til budet. Vi i den uavhengige komiteen har hele tiden vært opptatt av mest mulig transparens rundt budet, for at alle aksjonærer kan gjøre sin egen vurdering av attraktiviten av budprisen. Vi mener jo at budet er veldig attraktivt for både aksjonærer og selskapet, og har derfor forsøkt å være åpne og tydelige på informasjon som er innenfor vårt mandat. Min forståelse er likevel at Aktiekraft ønsker mer informasjon enn vi kan gi og som fremkommer av tilbudsdokumentet fra budgiver.

– Krever minimum 90 prosent

– Utover at budgiver har satt aksept fra minimum 90 prosent av aksjene som en av flere betingelser for å gjennomføre tilbudet, ønsker jeg ikke å spekulere på hva som skjer om de ikke oppnår dette per 11. mars.

Bjørland understreker at det har gått kun to dager av akseptperioden og at det gjenstår ytterligere 13 dager, og at erfaringsmessig har få aksjonærer sendt inn akseptformularet på et så tidlig tidspunkt.

E24 er eid av Schibsted. Enkelte ansatte eier aksjer i Schibsted.

Her kan du lese mer om

  1. Schibsted
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Nå får han snart Wimp-svar

  2. Aksjonærene: Vi godtar Jay Z-budet

  3. Jay Zs selskap: – Vi fullfører budet

  4. Annonsørinnhold

  5. Jay-Z kjøper Wimp-eier

  6. Superstjernens norske kjøp taper store penger