Gå til legen – på epost

Allmennlegeforeningen vil at du skal kunne gå til legen din ved hjelp av epost.

Snart kan det bli mulig å besøke legen fra sofaen. – Dette blir det vanlige i fremtiden, sier helsepolitisk talsmann Bent Høie i Høyre. Bildet er et illustrasjonsbilde.
Publisert: Publisert:

Et forsøksprosjekt i Stavanger viser at det går helt fint å konsultere fastlegen på epost. Nå vil Allmennlegeforeningen at alle i landet skal kunne gjøre det samme.

Ivar Halvorsen, som er fastlege og styremedlem i foreningen, har gjennom et pilotprosjekt gitt gratis konsultasjoner til sine pasienter i Stavanger på et sikret epostsystem.

– Det blir ikke slik at du får mange unødvendige spørsmål. Folk er fornuftige og stiller fornuftige spørsmål, sier Halvorsen til NRK.

LES OGSÅ: Slik kan du «ta med deg» legen hjem

Helsedepartementet er positiv til en slik ordning, men den blir neppe gratis.

– Vi skal diskutere takster med Legeforeningen, som skal komme med en innstilling 1. mars, sier statssekretær Kjell Erik Øie til NTB.

Han understreker også hvor viktig det er at personvernet blir ivaretatt.

– Vi skal legge fram en IKT-melding før jul, og der vil dette bli tatt opp. Det samme vil muligheten til å bestille time elektronisk, sier Øie.

Får ikke betalt

Høyres helsepolitiske talsmann Bent Høie sier Stortinget skal behandle et forslag om bedre IKT-tjenester til bruk for leger og pasienten.

– Problemet i dag er at legene vegrer seg mot å gjøre dette fordi de ikke får betalt for det. Det er et ønske om denne ordningen både fra pasientene og legene, sier Høie.

– Dette blir det vanlige i fremtiden, og så må en gå til legen og sette seg ned på legekontoret dersom en vil ha en mer konkret undersøkelse eller en dypere samtale, legger han til.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no