- Kan være positivt for oss

Netflix' konkurrenter har ingen planer om å følge bjellesauen i streamingmarkedet og sette opp prisen.

Rikard Steiber i Viaplay mener det kan være positivt for konkurrentene i streaming-markedet at Netflix setter opp prisen. Foto: Eva Edsjö
Publisert: Publisert:

Tidligere fredag ble det klart at Netflix setter opp prisen på sitt månedsabonnement fra 79 til 89 kroner for norske kunder. Er du allerede abonnement får de beholde prisen i to år fremover.

Netflix er ikke den eneste som tilbyr strømmetjenester i Norge, men foreløpig har ikke konkurrentene noen planer om å følge etter i prisøkningen.

- Nei, vi har ingen planer om det. Vi følger hele tiden med på hva andre konkurrenter gjør, og vi mener vi mer enn noensinne nå har markedets mest attraktive tilbud, sier Viaplay-sjef Rikard Steiber.

At Netflix setter opp prisene kan føre til at flere kunder benytter sjansen til å skaffe seg abonnementer hos andre fordi de frykter prisene vil gå opp etterhvert, mener Steiber.

- Det kan være positivt for oss, sier han.

Les også:Sjekk dette før du betaler for strømmetjenester

Setter opp: Netflix øker prisene fra 79 til 89 kroner i måneden. Verken Viaplay eller TV2 Sumo har noen planer om å øke prisene.

- Bør koste mer. TV2 Sumo er en av strømmetjenestene som har valgt å legge seg på en noe høyere pris enn resten av markedet.

Deres underholdsningspakke koster 129 kroner i månedene, men de har også andre typer abonnementer til høyere priser.

- Jeg mener at 129 kroner er en riktig pris for oss, og vi har ingen planer om å endre den med det første, sier Sumo-sjef Kristian Brurarøy.

Brurarøy mener at Netflix setter opp prisen er et tegn på at de, og andre strømmetjenester, har lagt seg på et for lavt prisnivå.

- Flere har spurt om ikke vi også skal gå ned i pris, men det regnestykket går ikke opp. Da flere skrudde ned prisen, valgte vi en annen vei. Vi har mye egenproduserte norske serier og programmer, og det tror jeg mange setter pris på, sier han.

Han legger til at det gjøres fortløpende justeringer i prisen på sportspakken, og at det først og fremst er underholdningspakken til 129 kroner han sikter til når han sier at de ikke vil endre prisen.

Samme pris. HBO Nordic tilbyr også et stort utvalg av populære serier for 79 kroner i måneden. Også hos dem vil prisen fortsatt være den samme fremover.

- Vi har ingen umiddelbare planer om en prisøkning for vår tjeneste, sier Isabell Langvatn Goren, pressesjef for HBO Nordic i Norge.

Ingen enrring i Cmore. Heller ikke Cmore, som også tar betalt 79 kroner i måneden, vil gjøre noe med prisen selv om Netflix har valgt å gjøre det.

- Vi har relativt nylig justert prisen ned for å konkurrere i markedet, og kommer ikke til å gjøre noe mer med prisen i inneværende år, sier Erlend Wathne, ansvarlig for strømmetjenester i Cmore.

Wathne sier han ikke er overrasket over at Netflix har justert opp prisen.

- De satser stadig mer på egenproduksjon og å få tak i de ferskeste nyhetene, så det er ikke overraskende at de tar mer betalt. Det er heller overraskende at de setter opp såpass lite, og lover eksisterende kunder den samme prisen i to år, sier han.

- Jeg tror Netflix lett kunne ha gått opp til 99 kroner i måneden uten at det hadde gjort noe særlig for de norske kundene.

Må tjene penger. Forklaringen bak prisøkningen hos Netflix er trolig det faktum at strømme-virksomheten må øke inntjeningen.

I sin kvartalsrapport for årets tre første måneder gjorde Netflix det klart at deres internasjonale ekspansjon koster penger, men at tallene er på bedringens vei.

I Irland økte Netflix prisene med én euro til 7,99 euro per måned i januar for å teste reaksjonen i markedet. De eksisterende kundene fikk beholde sin gamle pris i to år før prisene øker for dem også.

Les også:Slik kan du slippe å betale NRK-lisensen

Noen av alternativene for strømming i Norge:

Netflix: Koster nå 89 kroner i måneden for nye kunder og kan ses på PC, Mac, nettbrett, mobilen, Play Station 3, Xbox og Wii. Ingen bindingstid. Netflix ble startet i 1997 og har i dag over 27 millioner abonnementer. Tjenesten har et ganske stort utvalgt av serier og filmer, og har i tillegg egenproduserte serier som House of Cards og Orange is the new black.

HBO Nordic: 79 kroner i måneden. Ingen bindingstid. HBO startet som en amerikansk betal-tv-kanal i 1972. HBO har blant annet produsert de populære seriene Sopranos, Sex og singelliv, The Wire, Game of Thrones og True Blood. Tjenesten kan ses på Mac, PC, nettbrett, mobil og tv. For å spille innholdet må du ha den nyeste versjonen av Adobe Flash player og installere Widevine.

Viaplay: Koster 79 kroner i måneden og kan ses på nettbrett, mobil, smart-tv, PC/Mac og spillkonsoller. Av tv-serier har tjenesten blant annet 24, Mad Men, Cougar Town og Two and a half men. Du finner også norske serier som Paradise Hotell, Robinson, Luksusfellen og Hele Norge baker. Du kan laste ned og se innhold uten nettilgang via appen. Ingen bindingstid.

Filmnet. 79 kroner i måneden. Ingen bindingstid. Har varierende utvalgt av filmer, både barnefilmer, komedie, drama og krim. Du finner også populære serier som Game of Thrones, Boardwalk Empire, The Office og Girls.

TV2 Sumo: Koster 100/167/183 kroner (avhenger av hvilket abonnement du velger). Ingen bindingstid. Her finner du TV2s egne serier, programmer og dokumentarer, som Norske talenter, På tur med Dag Otto og Hver gang vi møtes. Du kan også se serier som Vikings, Sons og Anarchy, Homeland og Prison Break. Du kan også se live fra alle TV2s kanaler.

Publisert: