Facebook åpner for chat-betaling

Om dette fungerer, kan det åpne et helt nytt marked for selskapet, mener analytikerne.

STOR TRO: Facebook-gründer Mark Zuckerberg tror meldingstjenestene til selskapet vil bli stadig viktigere for selskapet i årene som kommer.

Jeff Chiu
  • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert:

Tirsdag annonserte Facebook at de nå er klare med en løsning som lar amerikanske brukere av meldings-appen Messenger sende penger til hverandre gjennom appen på samme måte som en til nå har kunnet sende bilder eller tekst, skriver New York Times.

Dette åpner muligheten for at Facebook etter hvert også kan tilby direkte kjøp via sine sider, noe som vil åpne helt nye markeder for selskapet, mener internettanalytiker Robert Peck i SunTrust Robinson Humphrey.

– Facebook kan bruke denne bakdøren til å få folk til å legge inn en generell kjøpefunksjon på sine kredittkort, sier han til avisen.

Les også

Derfor verdsettes de for milliarder

Som følge av nyheten steg Facebook-aksjen 1,66 prosent på Wall Street tirsdag. Selskapet fortsatte å stige også i etterhandelen.

Ikke først

Selv om Facebook annonserte arbeidet med betalingsløsningen allerede i 2013, er de langt ifra først ute med et slikt tilbud. WeChat, som er Kinas svar på Facebook, har lenge tillatt brukerne sine å betale over meldingsappen sin, skriver Forbes.

I tillegg lanserte meldingstjenesten Snapchat appen Snapcash i fjor i samarbeid med betalingstjenesten Square.

Les også

Sjekk investeringen som verdsetter Snapchat til nesten 122 mrd.

Men i motsetning til størsteparten av konkurrentene vil Facebooks betalingsløsning være gratis. Messenger har per i dag om lag 500 millioner brukere årlig, skriver New York Times.

Direkte kontakt

Betalingsløsningen vil dukke opp i form av et lite dollartegn ved siden av billedikonet inne i en Messenger-samtale, og fungere på samme måte som når du kjøper ting direkte på internett, skriver New York Times.

– Vi vet at samtaler om penger skjer hele tiden, men vanligvis begynner de på ett sted og avsluttes på et annet, sier prosjektleder Steve Davis i Facebook til avisen.

Han legger til at Facebook ønsker å gjøre det mulig for leserne sine å ha alt på ett sted.

Betalingsløsningen vil bli gradvis introdusert i det amerikanske markedet over de neste månedene, men det er foreløpig ikke sikkert om den vil komme til Europa.

I juni i fjor ansatte Facebook tidligere PayPal-sjef David Marcus til å ha ansvar for selskapets meldingstjenester, noe som tyder på at de ønsker å satse videre på utviklingen av betalingsløsningene sine, skriver New York Times.

– Jeg er en av dem som har stor fundamental tro på at disse kommer til å bli en sterk bidragsyter til vår forretning over tid, men vi må gjøre det riktig, sa Facebook-gründer Mark Zuckerberg om selskapets meldingstjenester i januar.

Les også

Facebook har flere «innbyggere» enn verdens mest menneskerike land

Les også

Facebook tillater ammebilder

Les også

– Youtube tjener ikke penger

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Facebook utfordrer Vipps og Mobilepay

  2. Nå kan du slette Facebook-meldinger i opptil 10 minutter

  3. – Kan snu opp ned på nordmenns vennebetalingsvaner

  4. Annonsørinnhold

  5. Snart kan Facebook bli banken din

  6. WSJ: USA vurderer rettslige skritt mot Facebook