Bitcoin med ny rekord

For første gang i historien må man ut med over 1.600 dollar for én bitcoin. Valutaen kan mer enn dobles i verdi, mener investor.

KLATRER: Bitcoinprisen stiger til stadig nye høyder.
Publisert: Publisert:

Den siste måneden har bitcoin kunnet notere rekord etter rekord.

Mandag bikket bitcoin-prisen for første gang 1.600 dollar, nærmere 14.000 kroner, men ifølge bitcoininvestor Daniel Masters, direktør i Global Advisors Bitcoin Investment Fund, kan prisen mer enn doble seg det neste året.

– Mitt anslag for de neste 8 til 14 månedene er rundt 4.000 dollar, sa Masters i et telefonintervju med tv-kanalen CNBC.

Grunnlegger av den Hongkong-baserte, krypto-børsen Gatecoin, Aurelien Menant, tror på sin side at prisen vil klatre til over 3.000 dollar i løpet av 2017.

Stiger på gode nyheter

Hovedårsaken til den sterke verdistigningen den siste måneden er Japans beslutning om å legalisere bitcoin som betalingsmiddel i landet, noe som har økte konvertering fra yen til bitcoin, skriver CNBC.

VEKST: Prisen på Bitcoin har siden starten av 2016 steget nærmere 280 prosent.

I tillegg rapporteres det at Russland er på vei til å gjøre det samme.

I et intervju med Bloomberg i midten av april uttalte landets fungerende finansminister Alexey Moiseev, at russerne håper å ha på plass reguleringer for kryptovalutaer i 2018.

Les også

Sturle fra Florø har tjent over en million på bitcoin-handel

Sterk vekst

I løpet av 2016 doblet verdien på bitcoin seg, og verdistigningen har ikke sakket av etter årsskiftet.

I løpet av nyttårshelgen passerte bitcoin-prisen 1.000 dollar, og to måneder senere var én bitcoin verdt mer enn én unse med gull.

Kryptovalutaen har klatret sammenhengende siden midten av april, og de siste 30 dagene har verdien økt med 32,45 prosent.

Les også

Datasenter: Derfor velger kineserne Sverige

Les også

Nå er disse irske brødrene dollarmilliardærer

Les også

Skal lage «virtuelt Silicon Valley» i Oslo

Publisert: