Mercedes oppdaterer giga-SUV

Mercedes-Benz GL blir til GLS og får en midtlivsoppdatering.

DIGER: Mercedes-Benz GLS er en stor bil, langt over fem meter fra støtfanger til støtfanger.
Publisert: Publisert:

Mercedes-Benz sin aller største SUV skal fra nå av hete GLS og får i samme slengen en makeover. Selv kaller de bilen «S-klassen blant SUVene.» Og det er en voksen bil, 513 centimeter lang, 193 bre 185 høy og med en akselavstand på 308 centimeter.

Mer bilstoff på E24 BIL

Dagens utgave ble lansert som 2013 modell, og Mercedes-Benz' sier det er den eneste fullverdige syvseteren i premium-SUV segmentet.

NYTT ANSIKT: Fronten har fått en overhaling som likner på resten av de nye modellen fra merket.

Bilen har fått en face-lift i linje med merkets nye modeller, særlig synlig i fronten med mer markerte og større luftinntak. Bak er forskjellen noe mindre synlig med oppgraderinger av lykter og støtfanger.

Liten nisje

Innvendig er det et nytt instrumentpanel og nytt ratt, i tillegg til de siste av Mercedes-Benz sin brukerteknologi, som touchpad til multimedieskjermen. Motorutvalget har også fått en overhaling, hvor de skal ha blitt både sterkere og i noen tilfeller mer drivstoffgjerrige.

PLASS: Tre rader med elektriske seter gir plass til syv.

GLS kan fås med fire motorer. Én diesel i GLS 350d 4Matic som yter 258 hestekrefter. De tre andre er bensin, fra GLS 400 4Matic med 333 hestekrefter, via GLS 500 4Matic med 455, til AMG GLS 63 4Matic som byr på voksne 585.

Test av Mercedes-Benz GL 350 (2013)

Modellen tilhører en liten nisje i Norge. Så langt i år er det registrert 15 nye GL med hvite skilter og syv med grønne, ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken. Tallene for hele 2014 var henholdsvis 28 og ni.

De skal kunne leveres med et fullverdig offroad-program, som blant annet har lavgir og låsbar differensial. Her skal også luftfjæringen kunne gi bilen en bakkeklaring på 31 centimeter og en vadedybde på 60 centimeter.

De første leveringen blir i mars 2016.

Les også

Knallhard kamp mellom tyske premiummerker

Les også

Ny rekord for Mercedes

Les også

Ytterligere 800.000 VW-biler kan være rammet

Publisert:
Gå til e24.no