Solid økning for Jaguar Land Rover

De britiske prestisjemerkene Land Rover og Jaguar forsetter veksten under indisk eie.

UTVIDER: Jaguar Land Rover har utvidet produksjonskapasiteten, i begynnelsen av 2013 åpnet de en fabrikk i Pune, India. Delene kommer fra selskapets anlegg i Castle Bromwich i Birmingham.
Publisert: Publisert:

De britiske bilmerkene Jaguar og Land Rover har siden 2008 vært eid av indiske Tata. I 2013 kunne begge merkene vise til god vekst.

Tilsammen leverte de to merkene 425.006 biler, en økning på 19 prosent fra året før.

Av de to er Land Rover det suverent største, med 348.338 leveringer, 15 prosent mer enn i 2012. Dette er det høyeste tallet noensinne for merket.

- 2013 har vært et stort år hvor vi har hatt lansering av noen fantastiske modeller til kunder over hele verden, sier Andy Goss, sjef for salgsavdelingen i Jaguar Land Rover Group, i en pressemelding. Nyhetene var Jaguar F-type og Range Rover Sport, i tillegg en rekke nye motorvalg og muligheten for firehjulstrekk på flere Jaguar-modeller.

Land Rover-salget gikk opp i alle de viktige regionene, med rekorder i 42 forskjellige markeder, deriblant Storbritannia, USA, Brasil og India.

Nær dobling

Jaguar leverte en salgsøkning på 46 prosent med 76.668 biler. Det er merkets sterkeste år siden 2005, og de satt rekorder i 17 forskjellige land, blant annet Brasil, India, Russland og Kina.

Mer bilstoff på E24 BIL

Hoveddelen kom fra XF-modellen med 47.391 biler, mens 19.677 XJ-leveringer er det beste på ti år.

I Norge gikk det litt tråere. Land Rover gikk tilbake med 18 prosent, til 562 registrerte nybiler, ifølge statistikken til Opplysningsrådet for veitrafikken. Her er det først og fremst Evoque som skuffer, med nær en halvering.

Jaguar hadde et langt bedre år sammenliknet med 2012, de økte med 34 prosent i Norge, men det totale antallet biler er relativt beskjedent, med 63 nybilregistreringer.

Les også:

Publisert: