Porsche mot ny salgsrekord

BYGGER FLERE ENN NOENGANG: Porsche-fabrikkene i Leipzig og Stuttgart lager flere biler enn noen gang tidligere. Her fra monteringen av en Panamera i Leipzig.
Publisert: Publisert:2013 var et rekordår for Porsche, det kommer også 2014 til å bli.

I 2013 leverte den tyske bilfabrikken Porsche 162.145 biler, noe som var mer enn noen gang tidligere. Det tallet kommer de til å passere i år.

Til og med oktober har de levert ut 151.500 biler, noe som er 14 prosent mer samme periode i fjor. I forrige måned alene var tallet 15.820, som var 18 prosent mer enn oktober i fjor.

Dermed er det all mulig grunn til å anta de passerer fjorårsrekorden i løpet av november.

– Vi har utvidet vår attraktive sportsbilportefølje med ekstra sportslige modeller som 911 Carrera GTS og Cayenne GTS. Kombinasjonen av tradisjonelle Porsche-gener og banebrytende teknologi i Cayenne og Panamera ser også ut til å ha blitt møtt med stor tilslutning blant våre kunder, sier Bernhard Maier, styremedlem i Porsches salgs- og markedsføringsavdeling, i en pressemelding.

Han nevner ikke den nye mellomstore SUV-modellen Macan, som trolig er med på å gi merket et ekstra salgsløft. I Norge har den, siden den ble lansert på forsommeren, blitt deres desidert mest solgte modell. 187 nordmenn har så langt skaffet seg en, ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken, totalt er det registrert 337 nye Porscher i Norge i år.

Mer bilstoff på E24 BIL

Det har til og med oktober blitt levert 49.300 Porscher i Europa, en økning på 17 prosent, mens veksten i Kina har vært på 19 prosent med 36.000 leveringer.

I pressemeldingen trekkes Panamera-modellen frem, med salgstall som skal være drøyt på 20.000 i 2014. Her skal hybridutgaven, Panamera S E-Hybrid, stå for en stadig større del av volumet.

Les også:

Porsches superbil snart utsolgtMercedes med Porsche 911-konkurrent«Folkelig» PorschePublisert: