71 sluttpakker i TV 2

71 medarbeidere i TV 2 har fått innvilget sine søknader om sluttpakke. Det er fortsatt langt fra målet, men flere søknader er ennå i prosess, opplyser kanalen.

MÅ KUTTE: 106 årsverk er overtallige i TV 2, opplyser TV-kanalen. Disse kommer i tillegg til de 71 som har fått innvilget sluttpakker.

Foto: Erik Johansen NTB scanpix
  • Hanna Haug Røset
  • Steinar Rostad Breivik
Publisert:,

TV-kanalen opplyser om sluttpakkene i en pressemelding mandag ettermiddag.

Etter allmøtet i TV 2 den 29. september, ble det åpne sluttpakketilbudet gjenåpnet, med frist 28. oktober. Tilbudet var identisk med det forrige, som 64 medarbeidere valgte å benytte seg av.

– Nå er vi der at ledelsen har lukket den frivillige sluttpakkeordningen noe vi mener er uheldig når det er så mange som må gå, sier klubbleder i TV 2, Henrikke Helland, til E24.

– Vi mener det burde vært enda en periode med frivillige pakker ettersom det først nå begynner å tegne seg et riss av hvordan arbeidshverdagen blir og skal organiseres. Det ville gitt de som nå ser at de ikke ønsker å være med en verdig exit, legger hun til.

Langt unna målet

TV 2 varslet i slutten av september at de vil nedbemanne med 177 årsverk. Dermed er kanalen fortsatt 106 årsverk unna målet.

– Vi er glade for å ha kommet i mål med så mange frivillige løsninger så langt, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C. J. Willand.

FLERE KUTT: Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand sier det ikke er klart hvilke medarbeidere som blir overtallige.

Foto: Emil Weatherhead Breistein NTB scanpix

Selv om 71 medarbeidere nå har fått innvilget sine sluttpakkesøknader, vil det altså være ytterligere behov for å redusere antallet årsverk i TV 2.

– Vårt ønske om å oppnå størst mulig grad av frivillighet består, men som vi har vært tydelige på hele veien opererer vi nå innenfor en vesentlig strammere økonomisk ramme. Vi vil gjøre alt vi kan for å komme i mål med så mange frivillige løsninger som mulig, poengterer hun.

– Krevende parallelløp

Nøyaktig når nedbemanningen skal være gjennomført er fremdeles usikkert.

– Vi forholder oss til det som ble sagt i september om at ønsket er å ha en ny organisasjon på beina i februar 2017. Det viktigste for oss er at dette går ordentlig for seg, noe vi opplever også er ledelsens bilde. Samtidig blir det forsøkt å gjennomføre dette nokså raskt, sier Helland.

KLUBBLEDER: Henrikke Helland da hun møtte pressen etter allmøtet der kuttene i TV 2 ble gjort kjent.

Foto: Emil Weatherhead Breistein NTB scanpix

– Det vi står oppe i nå er krevende, men vi skal fortsatt være det største redaksjonelle miljøet utenom NRK. Samtidig som vi står i en nedbemanning skal vi også bygge den nye organisasjonen, og det er et krevende parallelløp.

Hun sier de ansatte har fått signaler fra ledelsen om at de fremdeles ønsker frivillige løsninger.

– Det må vi nesten tro dem på. Likevel vil det ikke nødvendigvis være løsninger som har samme verdi som den sluttpakken som har vært tilbudt. Det vi forventer nå er styrte sluttpakker der ledelsen vil henvende seg til den enkelte medarbeider, sier klubblederen.

Profiler tok sluttpakke

Hvilke medarbeidere som blir overtallige i de ulike avdelingene vil ikke være klart før den nye organisasjonen er klar, opplyser TV-kanalen.

Les også

Apple tar grep etter pundsjokk: Skrur opp prisene med 20 prosent

– Jeg har stor forståelse for at det kan være krevende at vi er så åpne om at vi i tiden fremover skal bli færre medarbeidere i TV 2. Det er likevel vårt ønske å ha en mest mulig åpen prosess, hvor tillitsvalgte involveres og organisasjonen tas med på råd. Alternativet, en lukket prosess med færre valgmuligheter, hadde neppe gitt mindre usikkerhet, sier Willand.

Profiler som Nils Gunnar Lie og Mah-Rukh Ali har tidligere fått innvilget sluttpakke som en del av de 350 millionene kronene kanalen må kutte i kostnader til 2020.

Helland har tidligere uttalt at hun tror det vil bli mange rettssaker i etterkant av nedbemanningen i kanalen.

Les også

Klubbleder i TV 2: – Vi står nå overfor masseoppsigelser

Les også

Ny NHH-rapport kritisk til TV 2- støtte

Les også

Trygve Rønningen tilbake til TV 2, Kvernstrøm slutter

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Klubbleder i TV 2: – Vi står nå overfor masseoppsigelser

  2. DN: Ansatt saksøker TV 2

  3. TV 2 skal kutte etter spørsmålsrunde

  4. Annonsørinnhold

  5. Gresvig kutter 60 årsverk

  6. Inntektsfall gir kostnadskutt hos NHO – nedbemanner og tilbyr sluttpakker