Tesla med suv

Tesla viser de første bildene av sin kommende suv. Den blir ikke som alle andre.

GJØR DØREN HØY: Litt takhøyde må man ha.
Publisert: Publisert:

Den amerikanske elbilprodusenten Tesla, har lenge fortalt at de jobber med en suv. Nå har de første bildene av bilen blitt sluppet.

Bilen skal i produksjon mot slutten av neste år, og de første leveringene blir i starten av 2014.

God plass

Model X er designet fra grunnen av, og er ikke basert på Model S som snart er klar. Tesla sier den skal ha rom til sju mennesker og de kaller bilen en blanding av minivan og suv.

Tesla sikre på suksess

Den kan leveres med firehjulstrekk eller bakhjulstrekk. Med trekk på alle fire skal den klare null til hundre på fem sekunder.

Tyngdepunktet er, i følge Tesla, lavere enn på noen annen suv, og med elmotor har man maks dreiemoment tilgjengelig umiddelbart.

- Norge viktigst i Europa for Tesla

De har og et partytriks klart. Bilen kommer med det de kaller «falkevinger», en variant av måkevingedørene som huskes fra DeLorean eller Mercedes-Benz SLS AMG. Dette er altså dører som ikke går ut til siden, men opp. Tesla sier at dørene er konstruert slik at de ikke slår ut, dermed skal det gå greit å parallellparkere bilen.

To forskjellige motorer

IKKE ENNÅ: Model X kommer om to år.

Hvordan det går i en garasje sier de ikke så mye om, men på bildet er det i hvert fall klart at det bør være en garasje med en smule takhøyde.

Mer bilstoff på E24BIL

Kundene kan velge mellom to forskjellige batterier, på 60 eller 85 kWh.

Prisen skal bli lik tilsvarende Model S, det vil trolig bety en start på rundt 500.000 norske kroner. Tesla har åpnet for forhåndsbestillinger.

Les også

Publisert:
Gå til e24.no