Bertel O. Steen skiller ut bil og eiendom

Bil- og forretningskonsernet Bertel O. Steen legger om organisasjonen for å være bedre rustet mot fremtiden.

Publisert: Publisert:

Forretningskonsernet Bertel O. Steen, mest kjent som importør av bilmerkene Peugeot, Mercedes-Benz og Kia, foretar en omorganisering.

- For et par år siden fant vi ikke resultatene våre gode nok. Så da tenkte vi, kunne vi gjort ting bedre? Bruker vi ressursene riktig? Sa Inge K. Hansen, styreleder i Bertel O. Steen, på en presskonferanse mandag.

Konklusjonen var at organisasjonen ikke var ideelt bygd opp.

NY ORGANISERING: Styreleder I Bertel O. Steen, Inge K. Hansen, la mandag frem en ny konsernorganisering.

- Så da startet vi arbeidet omorganisere gruppen. Tanken var at det var bedre å gjøre det mens vi kan, ikke mens vi må.

Deles i to

Bertel O. Steens forretningsområder strekker seg fra bil og eiendom til sport og fritid, industri, landbruk og verksteddrift. Konsernet omsatte for tilsammen for 11,8 milliarder kroner i 2012.

Bil og eiendom skilles ut som en egen enhet kalt Bertel O. Steen AS, denne delen står for cirka 80 prosent av omsetningen og 2000 av de rundt 2700 ansatte. Bjørn Maarud bli konsernsjef, han kommer fra en tilsvarende stilling i Europris.

-Evolusjon

De resterende avdelingene blir samlet i Bertel O. Steen invest AS, den skal ledes av Trond Vidar Sagen, som kommer fra stillingen som visekonsernsjef i Bertel O. Steen.

- Jeg vil kalle dette en evolusjon, ikke en revolusjon, sier Hansen.

NYE SJEFER: Bjørn Maarud kommer fra Europris og tar over som konsernsjef for Bertel O. Steen AS, Trond Vidar Sagen går fra å være visekonsernsjef i Bertel O. Steen AS, til å bli konsernsjef for Bertel O. Steen invest AS.

Tidligere har alle de forskjellige virksomhetene vært samlet under en paraply, og med den nye strukturen er håpet at de to organisasjonene vil få selskapsstrukturer som «vil stemme bedre overens med med virkeligheten vi opererer i».

Mer bilstoff på E24 BIL

Hansen sa at de og har jobbet mye med å få til en struktur som er godt forankret hos eierne. Over de to nye selskapene ligger Bertel O. Steen holding.

- De blir som to stammer på det samme treet, sier Hansen.

Les også:

Peugeot tror de klarer å snu den negative trenden

Salgsfloppene i 2012

Bertel O. steen tjener millioner på eiendom

Publisert: