Nintendo vil Wiinne tilbake spillerne

Lover ny spillkonsoll etter skuffende årsresultat.

EN GARDE: Med en ny Wii håper Nintendo å kunne ta opp kampen med Sonys og Microsofts kraftige spillkonsoller. Avbildet er Shigeru Miyamoto, skaperen bak blant annet Donkey Kong, Zelda og Super Mario Bros.

CARL DE SOUZA
  • Andreas L. Farberg
Publisert:

Andre påskedag la japanske Nintendo frem et årsresultat som var dårligere enn både fjorårets resultat og analytikernes forventninger, skriver Reuters.

For Nintendos driftsår, som slutter i mars, hadde selskapet et driftsresultat på 171,1 milliarder yen (cirka 11,2 milliarder kroner), mot 356,8 milliarder yen (23,2 milliarder kroner) i året før.

Estimatet i en analytiker-spørrerunde utført av Thomson Reuters var 200,8 milliarder yen.

Lanserer ny konsoll

Da Nintendos spillkonsoll Wii først ble lansert, ble den en braksuksess og solgte i bøtter og spann.

Imidlertid har salget falt kraftig, mens konkurrentene Sony (Playstation 3) og Microsoft (Xbox 360 og Kinect) nyter godt av interessen for sine kraftigere maskiner.

Salget av Wii-konsoller falt til 15,1 millioner enheter i året som gikk, mot 20,1 millioner enheter året før. I det inneværende året forventer Nintendo et nytt fall på 2 millioner enheter.

I tillegg rammes Nintendo av fallende etterspørsel i Japan som følge av jordskjelvet og tsunamien.

Dermed ble Nintendo-aksjen sendt opp 0,9 prosent i den japanske børshandelen da selskapet annonserte at det kommer en ny Wii.

Den nye spillmaskinen kommer i 2012, og spesifikasjonene skal lanseres under en spillkonferanse i Los Angeles i juni i år.

Flere nyheter hos E24

Publisert:

Flere artikler

  1. Kommer Sony med ny PlayStation?

  2. Playstation 4 leder (fortsatt) i konsollkappløpet

  3. Svakt konsoll-salg tynger Nintendo

  4. - Neste uke presenterer Sony ny Playstation 

  5. Lang kø for nye Nintendo DS