Ronaldo-spillet har skuffende få nedlastninger: Nå kastes trollet Hugo ut av spillet

Oslo Børs-selskapet Hugo Games innrømmer at kombinasjonen av Cristiano Ronaldo og trollet Hugo ikke har vært spesielt vellykket.

ENORM FANSKARE: Hugo Games-sjef Henrik Kølle har en eksklusiv avtale med Cristiano Ronaldo som sikrer selskapet tilgang til fotballstjernes over 200 millioner følgere på nett.

ENORM FANSKARE: Hugo Games-sjef Henrik Kølle har en eksklusiv avtale med Cristiano Ronaldo som sikrer selskapet tilgang til fotballstjernes over 200 millioner følgere på nett.

Hugo Games
Publisert:,

Nå skal selskapet rendyrke fotballstjernen, og har fått Nike med på laget for å vekke interessen blant fotballfansen.

Det danske spillselskapet Hugo Games, som ble notert på Oslo Børs tidligere i år, nemlig nå at man gjør endringer i Ronaldo-spillet.

Spillet ble lansert 4. juni, og går ut på at spillerne skal styre fotballstjernen og trollet forbi ulike farer mens de står på skateboard.

Spillkarakteren trollet Hugo vil mange kanskje huske fra 90-tallet, da han var populær blant annet takket være TV-eksponering. Også i Portugal var Hugo populær, og superstjernen Cristiano Ronaldo ble med på spillet blant annet på grunn av gode minner med Hugo fra sin barndom.

Spillet beskrives slik inne på Apples App Store (spillet selges også på Google Play):

– Opplev en superstjernes verden med kjendisen Cristiano Ronaldo og hans gamle venn Hugo, det kjente trollet (...) Hjelp Cristiano Ronaldo og Hugo med å rømme fra paparazziene i stil gjennom én av verdens mest spektakulære byer!

I en børsmelding melder det Oslo-noterte selskapet nå at antall nedlastinger har vært skuffende:

– Gjennom disse åtte ukene har vi grundig analysert spillbruk og forbrukeroppførselen, og det er vår vurdering at antallet nedlastinger ikke er tilfredsstillende, skriver selskapet i en børsmelding tirsdag ettermiddag.

Annonsørinnhold

Så langt har hverken Ronaldo-spillet eller selskapets aksje fått noen veldig imponerende mottagelse i sine respektive markeder. Selskapet ble børsnotert på Oslo Børs 26. juni i år, og siden den gang har kursen falt 41,2 prosent.

Les også

Cristiano Ronaldo og trollet Hugo skater mot Oslo Børs

Har fått sponsorhjelp

Selskapet peker videre på at det har vært vanskelig å nå målgruppene og fansen til både Ronaldo og Hugo ved å kombinere de to i ett spill.

VERDENSSTJERNE PÅ OSLO BØRS: Fotballspiller Cristiano Ronaldo er en av verdens mest profilerte idrettsstjerner. Portugiseren er lagkamerat med norske Martin Ødegaard i spanske Real Madrid.

Johannes Eisele/

– På generell basis har våre kunder problemer med å identifisere om spillet er et originalt Hugo- eller Ronaldo-spill.

Over de neste ukene skal selskapet dermed endre konseptet på spillet og lansere en versjon der Ronaldo er i fokus. Hugo blir tatt ut av spillet, og skal heller få en del i andre og fremtidige spill, ifølge selskapet. Endringene i spillkonseptet skal allerede være godkjent av Ronaldos representanter, ifølge selskapet.

– I fortsettelsen av den kommende lanseringen av det nye konseptet til «Superstar Skater», er vi også glade for å kunne informere om at i tillegg til spillets nye Ronaldo- og fotballprofil, har vi inngått og ferdigstilt en avtale med Cristiano Ronaldos hovedsponsor, Nike. Det vil hjelpe med å gi spillet en enda sterkere konseptprofil, med ekte Nike-aktig innhold i spillet, skriver selskapet.

Les også

Se listen: Disse har flest følgere på Instagram

Fersking på Børsen

Det var den 20. mai at det ble kjent at Hugo Games A/S har søkt børsnotering på Oslo Axess. Aksjen gikk i handelen 26. juni.

Hugo Games A/S er et dansk selskap som utvikler spill for mobil. Selskapet varslet i starten av juni at man ville gjennomføre en emisjon i forbindelse med den planlagte noteringen.

Les også

Nike vinner sponsorkampen mot Adidas

Opprinnelig uttalte selskapet at man planla å utstede mellom 3,2 og 5,0 millioner aksjer for å hente friske penger under børsnoteringen. Emisjonen ble overtegnet og man endte med å utstede fem millioner aksjer til 11,00 kroner stykket, noe som altså ga en bruttoinntekt på 55 millioner før honorarer til meglerhuset Norne Securities, som var tilrettelegger.

Etter børsnoteringen har utviklingen altså vært svært dårlig for aksjen, som ble handlet for 7,35 kroner stykket da Oslo Børs stengte tirsdag.

Les også

Slik fikk børskandidaten Ronaldo med på laget

Les også

Cristiano Ronaldo og trollet Hugo skater mot Oslo Børs

Les også

Funcom tar grep – venter spillerflukt

Annonsørinnhold