Budkamp om South Park-rettigheter: Venter avtale verdt 500 mill. dollar

Frierne står i kø for å sikre seg rettighetene til å sende animasjonsserien på sin strømmetjeneste.

HOLDER KOKEN: South Park er inne i sin 23. sesong på tv-skjermen.
Publisert:

Den populære amerikanske tv-serien South Park har for øyeblikket seks selskaper i en budkrig om å skaffe seg de eksklusive rettighetene til å sende tidligere episoder på sin strømmetjeneste i USA, skriver Bloomberg Markets.

South Parks skapere, Matt Stone og Trey Parker, og mediegiganten Viacom forventes å dele mellom 450–500 millioner dollar, eller nær fem milliarder kroner, ved et salg, som de håper å lande i løpet av 2019, fremgår det.

Det er ikke kjent hvem budgiverne er, ifølge Bloomberg. Strømmetjenesten Hulu har de nåværende rettighetene etter å ha sikret dem i 2014.

Viacoms Comedy Central sendte nylig den satiriske animasjonsseriens episode nummer 300, som gjør det til en av seriene i USA som har vært på skjermen lengst.

Les også

LES OGSÅ: Norsk kapitalforvalter dumper aksjer for milliarder: – Vi er posisjonert for en korreksjon

Flere avtaler den siste tiden

Bloomberg skriver at verdien av populære tv-serier har skutt i været i den siste tiden, i takt med veksten i streaming-tjenester på markedet og konkurransen mellom dem.

Nylig betalte blant annet Netflix 500 millioner dollar for rettighetene til å strømme tv-serien Seinfeld over hele verden.

Comecast og AT&T har på sin side bladd opp med store beløp for å sikre seg henholdsvis The Office og Friends til sine tjenester.

Ifølge Bloomberg er det riktignok ikke vanlig at så mange som seks friere kjemper om en serie.

Les også

LES OGSÅ: Nordea Markets kutter oljeprisanslaget for neste år

Strømmekampen tilspisser seg

I november lanseres Disneys og Apples nye strømmetjenester, i direkte konkurranse med den nåværende eneren Netflix og dets rundt 150 millioner abonnenter. Også en rekke andre mediekjemper har strømmeplaner.

Netflix-aksjen har blant annet falt i kjølvannet av at markedet frykter at selskapet vil tape markedsandeler.

Les også

LES OGSÅ: Venter bratt resultatfall for Equinor: Spår kjøpsmulighet

Disneys tjeneste Disney+ vil koste 6,99 dollar, eller 64 kroner, i måneden, som er halvparten av prisen på et Netflix-abonnement.

Den vil blant annet inneholde Star Wars-filmer, Marvel-filmer og tv-serien The Simpsons og animasjonsfilmer fra det amerikanske filmstudioet Pixar.

Comedy Central sendte nylig South Parks episode nummer 300
Les også

Strømmekampen tilspisser seg: Disney forbyr Netflix-annonser

Publisert:
Gå til e24.no