Budkamp om South Park-rettigheter: Venter avtale verdt 500 mill. dollar

Frierne står i kø for å sikre seg rettighetene til å sende animasjonsserien på sin strømmetjeneste.

HOLDER KOKEN: South Park er inne i sin 23. sesong på tv-skjermen.

Comedy Central
Publisert:,

Den populære amerikanske tv-serien South Park har for øyeblikket seks selskaper i en budkrig om å skaffe seg de eksklusive rettighetene til å sende tidligere episoder på sin strømmetjeneste i USA, skriver Bloomberg Markets.

South Parks skapere, Matt Stone og Trey Parker, og mediegiganten Viacom forventes å dele mellom 450–500 millioner dollar, eller nær fem milliarder kroner, ved et salg, som de håper å lande i løpet av 2019, fremgår det.

Det er ikke kjent hvem budgiverne er, ifølge Bloomberg. Strømmetjenesten Hulu har de nåværende rettighetene etter å ha sikret dem i 2014.

Viacoms Comedy Central sendte nylig den satiriske animasjonsseriens episode nummer 300, som gjør det til en av seriene i USA som har vært på skjermen lengst.

LES OGSÅ: Norsk kapitalforvalter dumper aksjer for milliarder: – Vi er posisjonert for en korreksjon

Flere avtaler den siste tiden

Bloomberg skriver at verdien av populære tv-serier har skutt i været i den siste tiden, i takt med veksten i streaming-tjenester på markedet og konkurransen mellom dem.

Nylig betalte blant annet Netflix 500 millioner dollar for rettighetene til å strømme tv-serien Seinfeld over hele verden.

Comecast og AT&T har på sin side bladd opp med store beløp for å sikre seg henholdsvis The Office og Friends til sine tjenester.

Ifølge Bloomberg er det riktignok ikke vanlig at så mange som seks friere kjemper om en serie.

LES OGSÅ: Nordea Markets kutter oljeprisanslaget for neste år

Strømmekampen tilspisser seg

I november lanseres Disneys og Apples nye strømmetjenester, i direkte konkurranse med den nåværende eneren Netflix og dets rundt 150 millioner abonnenter. Også en rekke andre mediekjemper har strømmeplaner.

Netflix-aksjen har blant annet falt i kjølvannet av at markedet frykter at selskapet vil tape markedsandeler.

LES OGSÅ: Venter bratt resultatfall for Equinor: Spår kjøpsmulighet

Disneys tjeneste Disney+ vil koste 6,99 dollar, eller 64 kroner, i måneden, som er halvparten av prisen på et Netflix-abonnement.

Den vil blant annet inneholde Star Wars-filmer, Marvel-filmer og tv-serien The Simpsons og animasjonsfilmer fra det amerikanske filmstudioet Pixar.

Comedy Central sendte nylig South Parks episode nummer 300Strømmekampen tilspisser seg: Disney forbyr Netflix-annonser