E24s gründerbloggere har hentet inn millioner: – Det er ikke slik at vi senker skuldrene

Thomas Walle Jensen og Kjartan Slette, E24s gründerbloggere i Unacast, senker ikke skuldrene selv om de har fått inn flere millioner investor-kroner, og endelig kan betale ut lønninger.

TO BLE TRE: Unacast har på åtte måneder gått fra å bli to ledere til tre, og skal bli minst ti etter en ansettelsesrunde. Fra venstre: Teknologisjef Martin Sahlen og gründerne Thomas Walle og Kjartan Slette.

Karina Rønning
  • Sigrid Moe
Publisert:

– Det er ikke slik at vi nå senker skuldrene. Vi erstatter bare uroen med ny drive og uro. Hvordan skal vi klare å etablere oss i USA på en god måte? Hvordan skal vi klare neste investeringsrunde? sier Kjartan Slette i Unacast.

I september i fjor tok Kjartan Slette og Thomas Walle Jensen det store skrittet ut fra faste jobber med gode lønninger – til å risikere nesten alt for gründerdrømmen.

Betalt selskap

Åtte måneder senere har gründerne hentet inn 13 millioner kroner fra investorer, åpnet kontorer i London og New York og denne uken fikk de sin første Unacast-lønning.

– Det er første gang på åtte måneder det kommer penger inn på kontoen. Nå er vi et lønnet selskap, det er en viktig milepæl for den personlige økonomiske tryggheten, sier Slette, og legger til at det også er viktig å betale ut lønninger nå som de skal ansette flere.

Følg E24s gründerbloggere her!

Les også

Dette spillet kan sette norsk Kickstarter-rekord

Slette beskriver de siste åtte månedene som en berg-og-dal-bane.

– Du har en uke som er fantastisk, og en uke der alt raser rundt deg. Det må man bare omfavne og bruke som motivasjon. Men det har vært mindre angstdrivende enn jeg trodde å være uten lønn så lenge, sier Slette.

E24s følger Unacast-gründerne gjennom Gründer-bloggen.

Etter planen

Han sier at de åtte månedene vært vellykket.

– Når jeg ser tilbake, så ser jeg at alt har gått etter planen. Første delmål var å gå fra idé til produkt, så produkt til kunde og deretter finansiering. Nå skal vi ansette i Norge, New York og London og fortsette neste del av reisen, sier Slette.

Gründerne har store ambisjoner, og det krever ytterligere finansierer i fremtiden. Men først skal de ansatte, og innen 12 måneder skal de ha 10 og 12 ansatte i Oslo, London og New York.

– Vi leter etter de beste hodene nå. Vi er fortsatt et lite team, men vi vokser fort. Vi er bare åtte måneder, og har hatt høy veksttakt, sier Slette.

Han var også en av E24s utvalgte ledertalenter i 2012 da han jobbet i Wimp, som nå er kjøpt opp av Jay Z.

Les også

– Gründerne trenger et sted å snakke om dritten

Flytter

Thomas Walle Jensen, som var nybakt far da han sa opp jobben i fjor, flytter i sommer til New York med familien for å drive Unacasts kontor der. Kjartan Slette blir igjen i Norge, og skal ha ansvaret for kontoret i London.

– Ambisjonen har hele tiden vært å tenke unorsk og tenke globalt med en gang. Vi er også unorsk i måten vi skriver ansettelseskontrakter. Våre ansatte kan for eksempel ta ut så mye ferie de vil, så lenge de leverer, sier Slette.

Les også

Disse 20 oppstartsbedriftene bør du følge med på i 2015

Selskapet har også fått internasjonal oppmerksomhet, og har blitt nevnt i artikler i flere internasjonale nyhetssteder, som BusinessInsider, VentureBeat og The Drum.

– Norsk mentalitet er ofte å lage noe i kjelleren og håpe å bli funnet. Det er sikkert noen som rister litt på hodet og synes kanskje at vi overeksponerer oss, men det har funket for oss, sier Slette.

«Best new company»

For en og en halv uke siden ble Unacast kåret til «Best new company» i Norge, og i neste uke skal de til Finland for å konkurrere om tittelen i Norden.

– Det er på tide at norske selskaper markerer seg, spesielt mot svenskene. I innovasjon ligger de langt foran med Klarna, Spotify og SoundCloud. Men nå kommer vi også. Innovasjonsmiljøet i Norge er hett, sier Slette.

Unacast har også planer om å gi tilbake til innovasjonsmiljøet i Norge.

– Vi flytter nå inn i nye kontorer, og har god plass, så vi vil gi tilbake, og ser på muligheten for å gi gratis arbeidsplass til oppstartsselskaper som ikke ennå er finansiert, sier Slette.

Les også

Dette er verdens mest verdifulle «startup»

Les også

– Jeg trodde jeg skulle bruke Opera til evig tid, men de kastet det vi hadde bygd

Les også

- To grunner til at Sverige er bedre enn Norge for gründere

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Entreprenørskap
  2. Gründere

Flere artikler

  1. Møttes på ledertalentene: Nå skal selskapene deres samarbeide

  2. Norske Unacast inntar Afrika - skal bidra til å bekjempe corona

  3. Her vil de etablere Norges nye gründer-bydel

  4. Frykter kraftig vekstbrems i norsk IT-bransje

  5. Oslo-meglere: Derfor gikk det ikke rundt for Fredrik Eklund i Norge