Mobile World Congress: Virtuell virkelighet og en robot som skal passe på hunden din

Spotify rett i bilen, en rullende robot som passer hjemmet ditt, eller briller som lar deg kjøre berg-og-dalbane mens du sitter i sofaen... Dette er bare noen av produktene som ble presentert på Mobile World Congress i Barcelona denne uken.

NYE MESSI? Robotis OP2 sjarmerte deltakerne med ballspill på Mobile World Congress' siste dag.
 • Eirik Amb Nysveen
Publisert: Publisert:

Mobile World Congress i den katalanske byen er et av høydepunktene i techverdenen.

Årets utgave har gått av stabelen denne uken. De fleste teknologi-gigantene var der, og hadde med seg det beste og nyeste fra produktporteføljen.

Nye flaggskipstelefoner fra alle de store produsentene, og rykter om at den gamle mobilkongen Nokia skal gjenoppstå var bare noen av nyhetene vi fikk presentert.

E24 tar deg her med gjennom noen av de største highlights fra konferansen:

Utbyttbare deler

Tidligere har vi fått presentert Googles Project Ara (ekstern lenke).

Et prosjekt som skal gjøre det mulig å bytte ut enkelte deler på mobiltelefonen, og bygge akkurat den telefonen man selv ønsker.

På Mobile World Congress viste LG frem sin nyeste flaggskipstelefon G5. Selv om ikke telefonen kan tilpasses like mye som det vidløftige prosjektet til Google, så er dette første steg på veien.

LG gir deg muligheten til å ta av den nederste delen av telefonen, og for eksempel sette på et bedre kamera kalt Cam Plus. Dersom du ikke er fornøyd med musikk-kvaliteten, sett på Hi-Fi Plus, og kvaliteten blir bedre.

EKSTRA UTSTYR: Ønsker du bedre kamera på telefonen? Ikke noe problem, LG lar deg sette på et bedre.

Spotify rett i bilen

Volvo har gått sammen med sine landsmenn i Spotify, og tilbyr nå Spotify rett i bilen, uten at brukeren trenger å koble mobiltelefonen til mediesenteret. Allerede denne våren vil tjenesten være tilgjengelig i XC90, S90 og V90.

Og hvis du skal kjøpe en ny bil, er det ikke sikkert du trenger å dra til bilforhandleren. Et samarbeid mellom Accenture, Google og Fiat, sørger for at du gjennom den googleutviklede Project Tango kan få se alt du trenger på en Fiat 500 rett fra sofaen.

Om du ønsker å gå rundt bilen, se inni eller designe alt fra felger til seter, er det nå tilgjengelig rett på nettbrettet. Men er du av typen som liker å prøvesitte bilen, må du nok fortsatt ut av sofakroken.

Visa på sin side syntes det er på tide at biler skal betale for drivstoffet eller parkering på egen hånd. Gjennom applikasjoner i dashbordet ønsker Visa nå å gjøre kredittkort og kontanter overflødige steder der man er i bilen.

Apple vil gjøre det umulig å hacke iPhone

Star Wars droid?

Den nye rullende roboten fra LG ser ut som den er tatt rett ut av Star Wars-universet.

Rolling Bot skal ikke bare hjelpe deg å ha kontroll på hva som skjer i hjemmet når du er borte, den skal også kunne passe på kjæledyret ditt.

Gjennom telefonen kan roboten fjernstyres, og leverer både lyd og video tilbake.

Kjæledyrmoduset på den rullende roboten vil gi deg muligheten til å snakke til hunden din når du er borte, og med en innebygd laserpeker skal dyret kunne stimuleres til lek eksternt.

VAKTHUND: Ville du overlatt huset ditt til disse små robotene?

Se hvor skoen trykker

Aktivitetsarmbånd har utvilsomt fanget nordmenns interesse, og kategorien var det som vokste mest i Elkjøps sortiment i fjor.

Nå skal også skoene dine fortelle hvor mye, og ikke minst hvor riktig, du beveger deg.

Den Samsung-backede produsenten Iofit (ekstern video) har utviklet sko med innebygde trykksensorer i sålen som skal kunne fortelle deg om du balanserer kroppsvekten riktig, enten det er snakk om på golfbanen, eller i treningsstudio når du løfter vekter. All informasjon overføres selvsagt til din telefon eller nettbrett.

Snart kan du betale med en selfie

Massevis av nye telefoner

Alle de store mobilprodusentene viste frem sitt siste og nyeste. I tillegg til nevnte LG presenterte blant annet Sony tre versjoner av nye Sony Xperia X, Samsungs nye Galaxy S7, i tillegg kom Hewlett Packard med et nytt forsøk på å finne seg en plass blant mobilgigantene.

HP har tidligere prøvd og feilet, men denne gangen kombineres telefon med PC. Ved å koble telefonen til en dokkingstasjon skal innholdet bli flyttet over på en større skjerm, og gi brukeren en fullverdig PC-opplevelse.

Caterpillar er kanskje mest kjent for gravemaskiner, men med selskapets nye smarttelefon S60 skal brukeren få muligheten til å se gjennom vegger ved hjelp av et varmesøkende kamera.

BERG-OG-DAL-BANE: Samsung satte opp en virtuell berg-og-dal-bane under denne ukens Mobile World Congress i Barcelona

Virtuell virkelighet

Da Samsung presenterte den nye Samsung Galaxy S7 ble hele salen utstyrt med VR-headset. I tillegg hadde den Sør-koreanske teknogiganten satt opp en virtuell berg-og-dal-bane i hjertet av utstillingen.

Det er liten tvil om at det satses stort på virtuell virkelighet i teknologiverden.

Facebook kjøpte i 2014 selskapet Oculus, og Mark Zuckerberg uttalte under Mobile World Congress at virtuell virkelighet kommer til å bli den neste store sosiale plattformen.

«Jeg tenker på datteren min og hvordan jeg ønsker å huske hennes første steg. Jeg ønsker å fange hele scenen, slik at mine foreldre og familie som ikke er til stede for å overvære det, selv kan få følelsen av at de er der sammen med oss», uttalte Zuckerberg – da han overraskende ble en del av Samsungs Galaxy presentasjon.

Les også

Nokia varsler mobil-comeback

Les også

Én milliard bruker Gmail

Les også

Schibsted-topp vil ha felles kamp mot Google og Facebook

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Google
 2. Samsung
 3. Facebook
 4. Nokia
 5. Sony
 6. Spotify
 7. Volvo

Flere artikler

 1. Rekordresultat for Samsung

 2. Snart kan du betale med en selfie

 3. Nokia varsler mobil-comeback

 4. Smarttelefoner kan ha nådd pristoppen

 5. Apple åpner til årsbeste etter Samsung-skrotingen