Gründer selger suksesselskap: – En ni til fire-jobb er ikke noe for meg

Da 33 år gamle Daro Navaratnam var på tur i Las Vegas fikk han ideen til dSafe. Fem år senere er selskapet solgt til det svenske betalingskosernet Bambora.

SUKSESS: Daro Navaratnams Dsafe ble kjøpt opp av svenske Bambora.

Berit Roald (NTB Scanpix) / Tale Fjellanger
  • Victoria Armstrong
Publisert:,

I forrige uke ble det klart at det norske firmaet Dsafe, en digital plattform som hjelper selgere med å analysere salgs- og kundedata, kjøpt opp av svenske Bambora.

Oppkjøpet innebærer at Dsafes plattform for analyse av salgstransaksjoner og kundedata, både fra kjøp i fysiske butikker og på nettet, nå integreres i Bamboras globale betalingstjeneste.

Gründerselskapet har over 5.000 kunder i Norden.

Les også

Slik vil de skape nye Norge

NTNU

Dsafe ble etablert av fire ingeniører fra Trondheim, som i 2009 var studenter ved NTNU. Som del av entreprenørstudiet tilbrakte de fire en sommer i Boston der studentene skal jobbe med en forretningsplan de har jobbet med før reisen.

I løpet av sommeren dro Daro Navaratnam og hans tre medgründere til Las Vegas for å delta på en inspirasjonsmesse for IT-entreprenører. Det skulle vise seg å være lønnsomt.

– Da vi var i Las Vegas handlet vi mye, og vi satt igjen med masse papirkvitteringer. Da tenkte vi at dette var noe vi kunne fikse, sier Navaratnam til E24.

Tale Fjellanger

Entreprenøren fra Averøy på Nordmøre forteller at da han begynte å se nøyere på å digitalisere kvitteringer, skjønte han at dataene han og de andre gründerne kom til å sitte på kunne brukes på flere måter.

Deretter startet arbeidet med innsikt og analyser til bedrifter.

Les også

Innovasjonsdugnad for å skape jobber når oljekranen skrus igjen: – Vi er sånne gærninger som tror vi kan redde verden

Salgsplan

Til tross for at selskapet, som nå leverer tjenester til bedrifter som Posten, XXL, Expert og Bunnpris, har oppnådd stor suksess sier Navaratnam at planen alltid har vært å selge etter fem år.

– Vi hadde en femårsplan, så vi skulle selge uansett hvordan det gikk. Men det føles rart å ha solgt det, nå står nye utfordringer for tur, sier Navaratnam.

Ifølge Navaratnam er jobben som entreprenør noe han alltid har drømt om.

– Jeg har alltid likt business og syntes at det er spennende. Man vet ikke hvordan dagen i morgen er, man lærer mye nytt og møter nye folk. Det er definitivt en annerledes hverdag enn et A4-liv med en trygg jobb. Det virker kjedelig for meg.

Les også

Stavanger-gründere satset alt på egenutviklet smarthus-løsning: Slik fikk de investorene med

Vil bygge selskaper

Til tross for salget av Dsafe tror ikke Navaratnam det blir siste gangen han eier et firma. Gründeren sier at han er langt ifra ferdig med å utvikle nye ideer.

– Jeg har lyst til å bygge selskaper, det er jo det som er jobben min. Det finnes alltid noen problemer man kan ta tak i og løse. Jeg kommer nok til å fortsette med selskaper innenfor IT, for det kjenner jeg godt til fra før.

Babmbora Group omtalte oppkjøpet først i en pressemelding i forrige uke.

– For å lykkes, enten du er den lille blomsterbutikken på hjørnet, den store kafékjeden eller den ekspansive internettbutikken, må du forstå kundene dine. Gjennom oppkjøpet av Dsafe kan vi nå tilby butikker og salgssteder rundt om i verden denne kunnskapen og samtidig hjelpe dem med å øke salget, sier Johan Tjärnberg, administrerende direktør i Bambora Group i pressemeldingen.

Det er ikke kjent hvor mye Babora Group betalte for Dsafe.

Les også

Norske gründere: Dette er vår største utfordring

Les også

Vil gjøre det lettere å være gründer i Norge

Les også

Dette er årets vinner av Oslo Innovation Award 2014

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Oppkjøpsfond kjøper en fjerdedel av Skandiabanken

  2. Anleggsbransjen opplevde «hull» i markedet etter krisetider - advarer oljebransjen

  3. Ikke få personvernangst

  4. Annonsørinnhold

  5. Norsk «smart-hjem»-startup henter 11 millioner kroner fra dansk milliardkonsern

  6. Stenger netthandelen – snart slutt på vareforsyning til butikkene