Ericsson gjennomfører kutt i Sverige før planen

Det svenske telekomselskapet forteller at 1.600 ansatte forlater jobbene sine frivillig i hjemlandet.

KUTT: Her er Ericsson-fabrikken i Borås i Sverige i oktober i år. Dette er en av fabrikkene der hele eller deler av produksjonen skal legges ned.

Foto: Scanpix Reuters
  • Sigrid Moe
Publisert: Publisert:

Nedbemanningen i Ericsson har gått fortere enn planlagt. Ifølge selskapet har 1.600 ansatte valgt frivillig avgang innen året er omme, og dermed koster restruktureringen mer enn de anslo.

Tidlig i oktober la ledelsen i den svenske telekomgiganten frem planen for å kutte kostnader, som blant annet besto i å nedbemanne med hver femte ansatt i hjemlandet.

Les også

Ser større usikkerhet rundt den svenske teknologikjempens utbytte

Økte kostnader

Ericsson har 15.000 ansatte i Sverige, og 118.000 globalt. Det er foreløpig ikke planer om å ha flere oppsigelser i Sverige, opplyser selskapet, selv om målet på en nedbemanning på 3.000 personer ikke er oppnådd ennå.

Det er tidligere varslet at fabrikkene i Kumla og Borås også skal legges helt eller delvis ned.

Selskapet skriver at de forventer at kostnaden av restruktureringen i 2016 vil være på mellom 5,5 og 6,5 milliarder svenske kroner. Estimatet har tidligere vært på mellom 4 og 5 milliarder.

– Restruktureringsutgiftene for 2017 er forventet å krympe, på grunn av at kostnadskuttene iverksettes raskere, opplyser selskapet, ifølge Reuters.

Les også

Nye korrupsjonsanklager mot Ericsson

Ledende

Ericsson har i flere tiår vært ledende på mobilteknologi og mobilnett. Selskapet var på 90-tallet én av Nokias største konkurrenter, før finnene etter hvert dominerte markedet fullstendig.
Etter å ha sittet med nesten halve mobilmarkedet på midten av 90-tallet gikk det etter hvert dårligere, og Ericsson opprettet en mobildivisjon med Sony. Ericsson solgte seg etter hvert ut, og i 2012 overtok Sony de siste aksjene Ericsson hadde i samarbeidsselskapet Sony Ericsson.

Mot slutten av oktober la selskapet fram sitt tredje kvartalsresultat, og selv om det var ventet et svakt resultat, så skuffet selskapet.

Tidligere i år måtte selskapets sjef Hans Vestberg gå på dagen, og en drøy måned senere kom nyheten om at han ble gransket, mistenkt korrupsjon av amerikanske myndigheter.

Les også

Ericsson-sjef får sparken

Les også

Ericsson-sjefen med fallskjerm på 28 mill.

Les også

Ericsson presenterer kutt tirsdag: Tusenvis mister jobben

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Ericsson
  2. Nedbemanning
  3. Sverige

Flere artikler

  1. Aksjestrateg: – Krisen i Ericsson er svært alvorlig

  2. Ericsson-aksjen raser på børsen

  3. Milliardunderskudd for Ericsson

  4. Hydro varsler kutt i Valsede produkter: 735 årsverk kan ryke

  5. TV2 må fortsatt kutte 106 årsverk