«Manus» solgt til 30 land

Snart har den omsatt for 200 millioner kroner i Norge alene.

BONUS: Billettsalget har utløst hovedrolleinnehaver Axel Hennies bonusordning. Dermed sikrer han seg over én million kroner til sammen.

Åserud, Lise
  • E24
Publisert:,

Med kino, dvd, digital filmutleie og bøker, har Max Manus-industrien snart omsatt for 200 millioner kroner i Norge alene. Det viser tall Dagens Næringsliv (DN) har hentet inn.

Det gjør filmen til den suverent største kinosuksessen på over 30 år her til lands. Filmkameratene, produksjonsselskapet bak filmen, gikk derimot med et lite underskudd i 2008.

- Det blir en dramatisk endring i positiv favør for 2009, så vi er ikke bekymret for fremtiden, sier produsent Sveinung Golimo til DN.

Max Manus har spilt inn nesten 93 millioner kroner på norske kinoer alene, langt mer enn de 55 millionene det kostet å lage den. Dessuten er det solgt over 400.000 dvd-er. Til sammen sikrer det bakmennene nesten 60 millioner kroner på deling i inntekt, i følge DN.

I tilegg er filmrettighetene solgt til 30 land nå.

På norske kinoer er det solgt 1.160.520 billetter til filmen. Dermed er det fortsatt et stykke opp til de 5 millionene billettene Solan Gundersen og de andre i Flåklypa Grand Prix har solgt i løpet av sine nå 34 år.

Les flere nyheter på E24.no

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. 3D redder Hollywood

  2. Egmont kjøper Oslo Kino for 600 mill.

  3. Tomme kinosaler i påsken

  4. Annonsørinnhold

  5. Het kinosommer tross regn og dyrere billetter: Vi punger ut for kinomørket i sommer

  6. - Tjener 350 millioner dollar på Avatar