Høyre-topp tar over PR-byrå med Philip Morris på kundelisten

Samtidig sitter Julie Brodtkorb i helse- og sosialkomiteen i bystyret.

HØYREPOLITIKER MED MAKT: Julie Brodtkorb skal i januar ta over ledelsen i PR-byrået JKL. Etter det E24 kjenner til har selskapet tobakkfirmaet Philip Morris på kundelisten. Brodtkorb sitter i Oslo Bystyres Helse- og sosialkomité.
Publisert:

Etter det E24 kjenner til har PR-byrået JKL tobakkonsernet Philip Morris på kundelisten. Dette bekrefter tre uavhengige kilder.

JKL er det samme PR-byrået som Høyres profil Julie Brodtkorb tar over ledelsen i.

Til E24 sa hun mandag 24. oktober at hun hadde løst eventuelle rollekonflikter ved å være politiker og PR-sjef, med velge en komité i Oslo bystyre som ikke er direkte knyttet til næringslivet.

- Det har jeg løst ved å be om å sitte i sosial- og helsekomiteen. Dette er spørsmål som gjelder alle i bystyret som kommer fra næringslivet, det er ikke bare kommunikasjonsbransjen, sa hun den gang.

Nå er kommentaren til spørsmål om eventuelt uforenelige roller noe knappere.

- Jeg starter i JKL 1. januar. Mvh Julie, skriver hun i en SMS.

Høyrepolitikeren har foreløpig avstått å svare på spørsmål om en ansettelsesavtale ikke er å se på som en forbindelse mellom JKL og henne.

Brodtkorb har tidligere blitt oppfordret til åpenhet om PR-kunder av både Kristin Halvorsen i SV, Per Edgar Kokkvold i Norsk presseforbund og Even Westerveld (KrF) i Geelmuyden.Kiese.

Les også: Skeptiske til dobbeltrolle

Byråskifte i 2010
I fjor gikk Philip Morris til sak mot Norge for å få opphevet forbudet mot synlig tobakk i butikkene. Etter det E24 kjenner til er det denne saken JKL har jobbet med.

PR-byrået ønsker ikke å kommentere saken.

- Vi kommenterer aldri kundeforhold, hverken eksisterende, tidligere eller de vi drømmer om i fremtiden, sier Ragnar Sagdahl, managing director i JKL.

Også kommunikasjonsdirektør Nordan Helland i Phillip Morris Norway er sparsommelig med opplysningene.

- Vi bruker ulike konsulenter til ulike problemstillinger, men vi kommenterer ikke hvilke konsulenter vi bruker eller til hva, skriver Helland til E24.

Komitélederen er fornøyd
Tone Tellevik Dahl (Ap) er leder av Bystyrets Helse- og sosialkomité. Hun karakteriserer problemstillingen som søkt.

- Det er med andre ord en helt grei kombinasjon for deg?

- Det angår ikke oss hva hun gjør på fritiden eller hva hun gjør i sitt arbeid. Jeg regner med at hun vil forvalte tilliten bra, sier hun.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om