Dette er James Bonds nye bil

Om ett år har James Bond filmen «Spectre» premiere. Her kommer agenten til å kjøre en helt ny Aston Martin-modell, spesiallaget til ham. 

AVDUKET: Regissør Sam Mendes drar teppet av en helt ny Aston Martin, som skal brukes i den 24. James Bond-filmen.
Publisert: Publisert:

I den kommende James Bond-filmen, «Spectre», skal verdens mest kjente agent få lov til å kjøre en helt ny Aston Martin.

Bilen ble avduket samtidig med presentasjonen filmens skuespillere i Pinewood Studios, før produksjonen nå settes i gang. Filmen skal ha premiere 6. november neste år.

Bilen er utviklet for denne filmen, og den skal bygges i Aston Martin spesialavdeling. Aston Martins utviklingsteam har designet bilen i fellesskap regissør Sam Mendes.

(Saken fortsetter under bildet)

NY MODELL: Bilens forgjenger, DB9, har vært på markedet i ti år.

– I samme år som vi feier et 50-års langt forhold til 007, er det dobbelt passende at vi nå avduker denne fantastiske, nye, sportsbilen utviklet spesielt til James Bond, sier Andy Palmer, konsernsjef i Aston Martin, i en pressemelding.

James Bonds første Aston Martin var en DB5 som ble brukt i «Goldfinger» i 1964. I «Spectre» blir det en DB10. De sier bilen viser den fremtidige designen til Aston Martin.

Mer bilstoff på E24 BIL

Det er ikke bare Bond som skal få kjøre bilen, den skal lages i en serie på ti. Spesifikasjoner sier pressemeldingen ingen ting om, ei heller prisen, men at den kommer til å bli uhyre kostbar er det ingen tvil om.

Dagens Aston Martin-modeller er i hovedsak basert på DB9 som kom i 2004.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no