Ny Porsche med Nürburgring-rekord

Porsche 918 Spyder er en hybridbil, men det er ingen Toyota Prius.

TEMPO: Porsches 918 Spyder holdt en snittfart på 179,5 kilometer i timen rundt Nürburgrings Nordsløyfe.
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

Samtidig med at Porsches nye superbil, 918 Spyder, har blitt godkjent for bruk på vanlig vei, har den rundet den legendariske Nordsløyfa på Nürburgring på det Porsche sier er ny rekord for gatebiler.

Den 20,6 kilometer lange, og svært krevende løypa, er viden kjent i bilkretser og er på mange måter måleenheten for hvor rask en bil faktisk er.

Aston Martin har for eksempel lagt sitt testsenter til dette området slik at de kan fininnstille bilene gjennom runde etter runde i Nordsløyfa.

Les også: Porsches supermiljøbil tar form

Porsches 918 Spyder er til alt overmål en plug-in hybridbil, men det er ingen Prius. Den totale effekten er på 887 hestekrefter. Samtidig drar den nytte av den elektriske motoren når man skal gjøre forbrukstester.

Hyggelig forbruk

REKORDGJENGEN:Teamet til Porsche etter at de rundet Nürburgring på ny rekordtid.

Den har et gjennomsnittlig forbruk i EU-syklusen på 0,3 liter per mil og et CO2-utslipp på mellom 70 til 79 gram per kilometer. Noe som faktisk vil gi den fradrag i avgiftene i Norge.

- Den radikale hybridifiseringen i 918 Spyder, som har vært med helt fra starten av, er det som har gjort rekorden mulig, sier Frank Walliser, sjefen for 918 Spyder prosjektet, i en pressemelding.

Les også: Her er høstens sprekeste bilnyheter

Porsche brukte to forskjellige 918 Spyder, med tre forskjellige sjåfører, tidligere verdensmester i rally Walter Röhrl, Porsches testsjåfør Timo Kluck og fabrikksføreren Marc Lieb.

Mer bilstoff på E24 BIL

Allerede på første forsøk kjørte de under forrige rekord. Og det skulle vise seg at alle de tre sjåførene kjøre raskere enn den gamle rekorden på hver eneste runde.

Til slutt var det Marc Lied som satt den beste tiden med 6 minutter og 57 sekunder, noe som gir en gjennomsnittshastighet på 179,5 kilometer i timen.

Er det riktig?

Nå vil nok noen bestride denne rekorden. Den er riktignok bedre enn tiden som ble satt med en Gumpert Apollo Sport i 2007, som er 7 minutter og 11 sekunder, men to forskjellige Radcial-biler har kjørt henholdsvis to og ni sekunder fortere enn Porschen.

Les også: Nürburgring til salgs

Grunnen til at Porsche glatt overser disse er trolig at de strengt tatt er rene banebiler som kan registreres for bruk på vanlig vei. De er for eksempel ikke i stand til å passere en fartsdump.

Det kan for øvrig nevnes at Porsches forrige rene superbil, Carrera GT, sin beste tid rundt Nordsløyfa er ganske nøyaktig 30 sekunder bak 918 Spyder.

Les også:

Borten Moe i fri Porsche-dressur

15.000 kjøpte ny Porsche i mai

Porsche med jubileumsmodell

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Oppkjøpsfirma tar over Nürburgring

  2. Miljøsuperbilerpå vei til Norge

  3. Nå er det for sent å skaffe seg en slik

  4. Tyske bilgiganter tar opp kampen mot Tesla

  5. Range Rover med Nürburgring-rekord