Kort og godt: Disse kortene gir billigst drivstoff

Du kan spare så mye som fire prosent på drivstoffutgiftene hver gang du fyller – hvis du velger riktig kredittkort og betaler i tide.

BILLIGST BENSIN: Et kort kan være greit å ha, men det er ingen vits å ha et slikt kort hvis du ikke betaler regningen med en gang den kommer, da blir det så klart ikke en billig affære, mener Tom Staavi i Dine Penger.
  • Nanna Johannessen
Publisert:

Drivstoff. VG har sjekket hvor mye det er å spare på drivstoff på vanlige kredittkort, tradisjonelle bensinkort og andre typer bonuskort.

Både Flexi Visa fra Santander, Terra Gold Master- Card, Eika Gold Master- Card og TwoCards gir hele fire prosent i fast rabatt på alle bensinstasjoner – uavhengig av kjedetilknytning.

LES OGSÅ: Dette må du vite om hybridbil

Viktig å følge med. Sjefredaktør Tom Staavi i Dine Penger synes ikke det er noen problemer knyttet til å råde folk til å bruke kredittkort for å få billigere bensin:

– De aller fleste av kortene er gratis å ha. Men det er ingen vits å ha et slikt kort hvis du ikke betaler regningen med en gang den kommer, da blir det så klart ikke en billig affære, sier Staavi.

Han mener likevel det er viktig å følge med på bensinprisene:

– Hvis du finner noen kort som har gode rabatter over tid, så bør du ta med deg den rabatten du får der. Men det viktigste spørsmålet bør være hva bensinprisen er.

Noen kjeder har ry for å ha de billigste drivstoffprisene, selv om de ikke tilbyr noen rabatter eller bonuser, sier Staavi.

MED DISSE KORTENE TANKER DU BILLIGERE

OM TABELLENE: Informasjonen er innhentet fra kortselskapenes nettside 18. juli 2013, og er et utvalg kort fra de største kortselskapene. Kortene er rangert etter rabatt, maks årlig rabatt, deretter årlig effektiv rente. Hos noen av kortselskapene må du velge ønsket rabattområde for å få bensinrabatten. VG har bare sjekket kortenes rabatter på drivstoff, og tar forbehold om at flere av selskapene kan ha et større utvalg av andre rabatter.

LES OGSÅ: Stor test: De beste kredittkortene

ANDRE KORT

Lojale kunder. I dag er plassen til kjedenes tradisjonelle bonuskort i stor grad overtatt av kredittkortselskapenes rabattordninger.

Shell tilbyr for eksempel ikke lenger bonuskortet «Shell Card» til nye kunder.

– Dette er et kort som brukes i svært liten skala, og som vi ikke lenger markedsfører.

Nå satser vi på å tilby Shell MasterCard og Trumf-kort. Vi har behold personkortet, men det brukes i dag av svært få, sier kommunikasjonssjef Lillian Aasheim i Norske Shell.

Staavi tror bensinstasjonenetjener mer på avtalene med kredittselskapene.

– De vil ha et større markedspotensial, og får nok igjen en bit av finansieringsprofitten.

Tilbake får kredittselskapene lojale kunder. Husk at det ofte er ulike gebyrer for å ta ut penger på disse kortene og for bruk av kreditt, men stort sett fungerer det slik at du betaler ved forfall hver måned på det du har brukt, sier Staavi.

Følg oss på Facebook!

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Stor oversikt: Se hvilket kredittkort som passer til ditt forbruk: Dette kredittkortet bør du velge

  2. Seks av ti vet ikke hvorfor de bør bruke kredittkort

  3. Nå er bensinen billigere

  4. Ut på tur, aldri lur: Ferierer på kreditt, men venter med betalingen

  5. - Går mot kontantfritt samfunn: Ny rekord i kortbruken