Nå rulles Google-bilen ut på veien

Men de førerløse bilene får både ratt og pedaler.

HANNES NAVN DET E: Google førerløse bil har et utseende som minner noe om Pelle Politibil. Den kunne blant annet prate, tenke og smile samt tralle en sang, mens Googles bil kan kjøre av seg.
Publisert: Publisert:

Skal du tilbringe noen uker av sommeren rundt byen Mountain View i California, kan det være du får se en av Google førerløse biler kjøre rundt. Teknologikjempen girer nå opp i andregir, og forlater testbanen til fordel for hovedveiene rundt hovedkvarteret sitt, skriver Techcrunch.

Rett før jul i fjor varslet Google at bilen var klare til å bli testet på veiene, men det er først nå at lyset er blitt grønt.

Når Googles farkost slipper til på trafikkerte veier, vil det følge med noen begrensninger: Bilen får ikke lov til å kjøre fortere enn 40 kilometer i timen, og den vil bli utstyrt med ratt, pedaler og en sjåfør..

Google har kjørt 1,6 millioner kilometer med på lukkede baner bak, tilsvarende vel 16.000 kilometer per uke, ifølge selskapet. I løpet av de seks årene de har testet bilene, har de kun hatt 11 ulykker, hvorav menneskelige feil skal ha vært årsaken.

Foreløpig er det produsert 25 selvkjørende prototyp-biler. Det er bilprodusenten Roush Industries som har produsert bilene.

Publisert: