Jeremy Clarkson fortsetter i Top Gear

Etter at Jeremy Clarkson skapte en rekke kontroverser i fjor var det lenge usikkert om han fikk forlenget kontrakt med verdens største bilprogram.

FORTSETTER: . Jeremy Clarkson (fv), The Stig, James May og Richard Hammond fra Top Gear da de besøkte Oslo med sitt live-show i 2011.
Publisert: Publisert:

Produsenten til BBCs Top Gear, Andy Wilman, sa tidligere denne måneden at 2014 hadde vært «et forferdelig år» for tv-serien.

Programleder Jeremy Clarkson havnet under sterk kritikk ved flere anledninger.

Det ble fullt opprør da han brukte registreringsnummeret H982 FKL under en innspilling i Argentina. Lokalbefolkningen mente dette var en referanse til Falklandskrigen.

Mer bilstoff på E24 BIL

To ganger ble han også beskyld for å komme med rasistiske bemerkninger, ifølge Daily Telegraph.

Likevel skal nå BBC-sjef Tony Hall ha sagt at det er uaktuelt å stoppe serien.

– Det er et program som en rekke mennesker elsker og det er viktig at BBC ikke bare har en stemme, sier Hall i et intervju med Radio Times.

Det er ventet at BBC er på vei til å tilby Clarkson, og hans to kompanjonger James May og Richard Hammond, nye treårskontrakter. De nåværende løper ut i april.

Les også

Top Gear-programleder håver inn

Clarksons kontrakt er i dag verdt en million pund, i tillegg til at han trolig får flere hundre tusen pund fra BBC Worldwide.

Top Gears nye sesong startet forrige søndag og ble sent samtidig i 50 land.

Programmet vises i 170 land og har rundt 350 millioner seere per uke. Det startet opp i 1977, men la opp til et nytt format i 2002. Fra da av har May, Hammond og Clarkson vært programledere.

Les også

Top Gear i Guinness

Les også

Denne bilen har tv-kjendisen og diktatorene til felles

Les også

Teslas sak mot Top Gear avvist

Publisert:
Gå til e24.no