Paint maler på siste strøket

Paint har gjennom 32 år gitt mye glede til verdens befolkning. Nå virker det som at malingen holder på å tørke i det velbrukte programmet.

LEGGES NED: Windows gamle traver Paint, legges ned til høsten.
Publisert:

Oppdatering: Dagen etter at denne saken fikk massiv oppmerksomhet internasjonalt, har Microsoft i en uttalelse presisert at programmet Paint ikke forsvinner for godt. Programmet vil bli gjort gratis tilgjengelig på Microsoft store.

Ifølge The Guardian skal Microsoft i sin neste oppdatering av operativsystemet Windows 10, fjerne programmet som ble lansert med den første versjonen av Windows i 1985. Den gang var programmet banebrytende selv i sin enkle form.

Da programmet ble født, var det som en lisensiert versjon av ZSoft’s PC Paintbrush program, som var et 1-bit svart-hvit versjon av programmet mange gjennom årene har fått svært god kjennskap til. Det var først i versjonen som kom med Windows 98, man kunne begynne å lagre sine flotteste tegninger og malerier i JPEG-format.

Kommer nytt program

Selv om det for mange er et barndomsminne som forsvinner den dagen Windows tar frem viskelæret å fjerner Paint, kan det for andre være en ny begynnelse.

I den nye utvikler versjonen av Windows 10 som ble lansert i april, kom det frem at et nytt program er på vei inn i operativsystemet. Programmet med det originale navnet Paint 3D skal ha 3D-verktøy, så vel som grunnleggende 2D-billedredigering. Likevel skal det hverken være en oppdatering av Paint, eller ha de samme tegne og malemulighetene.

Det er fortsatt ikke klart når den nye oppdateringen av Windows 10 kommer, og dermed er det fortsatt ikke en fastsatt dato for når programmet forsvinner inn i datamaskinens evighet. Likevel er det en av datamaskinhistoriens mest trofaste følgere som nå maler på siste strøket.

Publisert:

Her kan du lese mer om