Google-eier gransker ledere på grunn av upassende forhold

Morselskapet til Google, Alphabet, har åpnet etterforskning av en toppsjefs upassende oppførsel, og hvordan selskapet har håndtert påstander om seksuell trakassering, skriver CNBC.

Publisert: Publisert:

Styret i Alphabet har åpnet etterforskning av hvordan ledere har håndterte påstander om seksuell trakassering og upassende oppførsel, skriver CNBC.

I tillegg skal beskyldninger mot David Drummond, toppjurist eller «chief legal officer» i selskapet granskes. Han er blitt beskyldt for å ha forhold til ansatte.

Styret har laget et uavhengig utvalg for å se nærmere på problemene, og har ansatt et advokatfirma som skal bistå med etterforskningen, viser dokumenter avisen har fått tilgang til.

Saksøkte styret

Aksjonærene i Alphabet saksøkte styret i januar for å ha dekket over upassende oppførsel fra ledere, inkludert tidligere Android-grunnlegger Andy Rubin.

Rubin forlot stillingen, og ble betalt 90 millioner dollar etter at en intern gransking fant påstandene om seksuelle overgrep å være sanne, ifølge New York Times. Rubin nektet for dette i uttalelser på det daværende tidspunktet.

Da nyheten om Rubins utbetaling ble kjent, utløste det en streik i november i fjor.

Innledet forhold med ansatt

I august skrev den tidligere ansatte i juristavdelingen i Google, Jennifer Blakely, et innlegg hvor hun beskrev forholdet hun og Drummond hadde. De begynte å date i 20014, og fikk senere en sønn sammen. På tidspunktet fra Drummond gift med noen andre.

Senere nektet toppjuristen å diskutere barnebidrag, og hun hevdet også at han hadde forhold med andre i selskapet.

Selskapet har vært taus om saken, og vist til en kort uttalelse Drummond ga, som avviste påstandene.

– Bortsett fra Jennifer har jeg aldri inngått et forhold med noen andre som jobbet i Google eller Alphabet. Ethvert annet forslag er rett og slett ikke sant, skrev han.

CNBC har tidligere skrevet at Drummond datet en 36 år gammel Google-ansatt, Corine Dixon, som han senere giftet seg med over Labor Day-helgen.

Solgte unna aksjer

Tidligere denne uken solgte Drummond aksjer verdt 27 millioner dollar, ifølge data fra det amerikanske handelsdepartementet (SEC).

Selskapet betalte Drummond 47 millioner dollar i fjor, som gjør ham til en av de best betalte lederne i selskapet.

Han ble en del av Google-teamet i 2002 etter å ha jobbet som selskapets første innleide advokat, og har arbeidet som juridisk toppsjef og «senior visepresident» i morselskapet Alphabet. I løpet av sin periode har Drummond også ledet grupper med ansvar for offentlig politikk, fusjoner, PR og kommunikasjon.

Han har også hatt seniorroller innen Alphabets investeringsgren GV og Capital G.

Publisert: