Bitcoin suser over ny milepæl

Utviklingen for den populære kryptovalutaen virker ikke å ha noen ende. På sikt mener JP Morgan at kursen kan passere 146.000 dollar.

HOPP: Bitcoin fortsetter oppover etter sterk utvikling gjennom julen. Siden mars har kursen steget over 800 prosent.
Publisert: Publisert:

Kryptovalutaen bitcoin har hatt en ellevill opptur de siste månedene. Bare fire dager etter forrige milepæl suser kursen opp til over 35.000 dollar tidlig onsdag morgen.

Det viser tall fra Coinmarketcap, som sammenstiller bitcoinprisen fra en lang rekke kryptobørser verden over.

Bare i løpet av de siste 24 timene har bitcoin klatret mer enn 12 prosent. Ved halv syvtiden omsettes kryptovalutaen for 35.133 dollar.

Storbanken JPMorgan Chase & Co har nylig kommet med en ny prognose der strategene legger opp til at flere institusjonelle investorer på sikt vil bruke bitcoin på samme måte som gull i sine porteføljer. Det kan over tid gi en teoretisk pris på 146.000 dollar, skriver Bloomberg.

Les også

Norsk ekspert: – Funnet indikasjon på at noen holder på med store oppkjøp

Regnestykket tar utgangspunkt i at kryptovalutaens markedsverdi må opp i over 2.600 milliarder dollar for å være på linje med privat sektors investeringer i gull, ifølge analysen som er ledet av strateg Nikolaos Panigirtzoglou.

Etter en solid oppgang for bitcoin gjennom nyttårshelgen, var det bråstopp mandag med en nedgang på rundt 17 prosent. Derfra har kursen steget jevnt å trutt til toppnoteringen onsdag morgen.

Selv om JP Morgan ser stor oppside på lang sikt, er ikke optimismen like stor i tiden fremover.

– Verdsettelsen og posisjoneringen har blitt mye mer utfordrende for bitcoin i begynnelsen av det nye året. Selv om vi ikke kan utelukke muligheten for at den nåværende spekulative manien vil forplante seg ytterligere for å presse bitcoin-prisen opp mot konsensusområdet på mellom 50.000–100.000 dollar, tror vi at slike prisnivåer vil vise seg å være uholdbare, skriver strategene i analysen, ifølge Bloomberg.

Publisert:
Gå til e24.no