45 Elkjøp-ansatte mister jobben etter streik

Transportarbeidere hos Elkjøp på Lørenskog streiket i fjor for tariffavtale. Nå sier Elkjøp av avtalen ble for dyr og legger ned hele avdelingen.

Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix
Publisert:,

– Kostnadsøkningen som følge av tariffavtalen er uforenlig med lønnsom drift, sier Stein Riibe i Elkjøp Nordic til Fri Fagbevegelse.

I sommer gikk ansatte hos Elkjøp Distribusjon på Lørenskog ut i streik for å få tariffavtale. De streikende var organisert i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF).

Det er bare ved Elkjøps lager på Lørenskog i Akershus at bedriften selv har stått for transport. I andre deler av landet er det eksterne transportører som gjør jobben.

Les også: (+) Blir folk virkelig forfremmet til egen inkompetanse?

Elkjøp opplyser nå at organiseringen på Lørenskog har vært et prøveprosjekt og at man nå vil la eksterne transportører ta denne oppgaven.

– Endringen vil medføre at 45 stillinger bortfaller. Elkjøp er i drøftinger med Transportarbeiderforbundet, og skal ha ytterligere drøfting av tiltak overfor de ansatte hvor de også ser på mulighetene for annen sysselsetting, heter det i en melding fra selskapet.

Les også

TV-salget skuffet til tross for VM-fest

Les også

Mangel på vifter og aircondition:        – Det var én i Alta

Les også

Elkjøp med resultatøkning på 159 prosent

Her kan du lese mer om