Økonomer og næringslivstopper: Dette er våre app-favoritter

Sjekk app-favorittene til fremtredende skikkelser i ulike bransjer.

NERDE-APP: Oljeanalytiker Thina Saltvedt koser seg med grafene i «Oil Facts»-appen. Sjekk favorittene til sjeføkonom Harald Magnus Andreassen, meglertopp Christian Dreyerv, valutaanalytiker Ole Håkon Eek-Nielsen og flere andre.

NERDE-APP: Oljeanalytiker Thina Saltvedt koser seg med grafene i «Oil Facts»-appen. Sjekk favorittene til sjeføkonom Harald Magnus Andreassen, meglertopp Christian Dreyerv, valutaanalytiker Ole Håkon Eek-Nielsen og flere andre.

Foto: Karl Wig (illustrasjonsfoto), VG, NTB Scanpix, Line Midsjø og Eivind Griffith Brænde
Publisert:

Det er mer enn Facebook og Snapchap som kan berike ditt mobile liv.

E24 har spurt et utvalg analytikere, bedriftsledere, gründere og teknologi-hoder om mobilappene de bruker mest for å holde seg på høyden.

Oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea Markets

SALTVEDT-FAVORITT: Appen fra Det internasjonale pengefondet (IMF), her i iPad-utgaven.

Skjerdump: appstore.com

– Jeg bruker masse apper! Jeg sjekker jevnlig valutakurser og oljepris i Bloomberg-appen. Jeg liker å holde meg orientert i nyhetsbildet via appene fra avisene, som Financial Times, Finansavisen, E24 og DN. Og Twitter kan være en veldig nyttig informasjonskilde, sier Saltvedt.

For spesielt interesserte trekker hun særlig frem to apper hun har fått øynene opp for:

– IMF har fått en veldig bra app nå. De har vekstprognoser, og vil du finne ut hvilken påvirkning lave oljepriser har på Midtøsten, har de ofte regionsrapporter som går i dybden. Appen er også brukervennlig. Og så bruker jeg appen til Oljedirektoratet.

– Hva gjør den?

Annonsørinnhold

– Der kan du søke på oljefeltene i Nordsjøen og få masse fakta om størrelse, hvor mye de har produsert og så videre. En ordentlige nerdeapp, ler Saltvedt.

Les også

Store norske nettsteder får mobilstryk: Fra neste uke kan de bli straffet av Google

DREYERS FAVORITT: Handleappen «Buy Me A Pie».

Skjermdump: buymeapie.com

Christian Dreyer, direktør i Eiendom Norge

– Jeg bruker Twitter-appen mange ganger daglig. Jeg synes det er det mest nyttige sosiale nettverket i jobbhverdagen, sier Dreyer til E24.

Meglertoppen sier han også er helt avhengig av en handleapp ved navn Buy Me A Pie.

– Vi har alltid slitt med at vi kjøper det vi ikke trenger, og den appen har effektivisert familiehandlingen betydelig, sier Dreyer.

Redaktør Marius Arnesen i NRK Beta, NRKs sandkasse for teknologi og nye medier

– Jeg bruker Wunderlist til alt fra innkjøp med kjæresten til daglige «to do»-lister. Det er en av de beste nytte-appene jeg vet om, sier Arnesen til E24.

– Når jeg er ute og reiser er jeg veldig glad i å bruke TripIt. Det er en app som skanner e-post-innboksen din for alt av reservasjoner og billleter du har til fly, hotell og tog og setter de sammen på en tidslinje, slik at det er enklere å holde styr på alt.

Ingjerd Blekeli Spiten, viseadministrerende direktør i Microsoft Norge

Microsofts norske nestsjef sier hun har blitt «appifisert».

– Jeg oppdager en ny app hver uke. For meg handler det mye om å være effektiv i alle faser gjennom dagene - på jobb, familie og det å holde seg oppdatert, sier Blekeli Spiten til E24.

Hennes mest brukte app ved siden av kalender og epost er notatappen OneNote, som brukes til alt fra møtenotater til handlelister. For tiden er hun på reise og har brukt navigasjonsappen Here+ , som har forhåndsinnlastede kart og dermed lar deg slippe dyre roamingutgifter i utlandet.

Les også

Disse informasjonskapslene får du ikke fjernet. Selv om du sletter dem

Valutastrateg Nils Kristian Knudsen i Handelsbanken

I likhet med Saltvedt bruker også Knudsen IMF-appen og Bloomberg-appen hyppig for å holde seg oppdatert.

– I tillegg har jeg apper tilknyttet Wall Street Journal og Financial Times, sier Knudsen til E24.

Anders Mjåset, skaper av gründer-arenaen Mesh

NOTERINGS-FAVORITT: Evernote-appen.

Skjermdump: evernote.com

Mjåset sier han bruker «taxi-killer»-appen Über daglig. På reise bruker han ofte Air BnB-appen for å finne billige hotellalternativer.

– Ellers bruker jeg mest de sosiale medier-appene, men mange venner av meg bruker Evernote: Det er en fin app for å strukturere tanker og gode ideer, sier Mjåset til E24.

Slack er også et veldig bra verktøy som hele startup-verdenen bruker nå, som også finnes som app. Det er en måte å styre et team på: Man kommuniserer og deler informasjon, og effektiviserer samarbeidet på en god måte.

Les også

Apple solgte mobilapper for en halv millard dollar på én uke

Lars Johan Bjørkevoll, kommersiell sjef i Xeneta og medgründer i flere bedrifter:

– Jeg bruker Google Docs-appen mye i arbeidet mitt. Der kan du opprette dokumenter som kan redigereres av flere, og det gjør samarbeid veldig enkelt, sier Bjørkevoll.

– Og så bruker jeg hyppig appen Goodreader sammen med Evernote. Den kan jeg anbefale alle: Du kan lese nær hva som helst av dokumenter, og du kan koble den opp mot nettskyløsninger som Dropbox slik at alt er tilgjengelig på tvers av enheter, tipser han.

Valutaanalytiker Ole Håkon Eek-Nielsen i Nordea Markets

– Jeg bruker én app til omtrent alt jeg trenger for å holde meg oppdatert: Den profesjonelle utgaven av Bloomberg-appen. Denne abonnementsutgaven har alle valutakurser, renter, alle aksjer og aksjeindekser, råvarepriser, og det aller meste av nyheter om makroøkonomiske nøkkeltall, tipser Eek-Nielsen.

Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Swebank Securities
– Jeg er veldig konvensjonell. For å holde meg oppdatert bruker jeg Financial Times, Wall Street Journal, The Economist – og appen til E24, selvfølgelig.

Forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank1

– Når vi lager luksusfellen, setter jeg opp budsjett for alle deltagerne. Da bruker jeg en budsjett-app sammen med budsjettkalkulatoren til SIFO. Du taster inn hvor stor familien er, hvor gamle barna er, og vips får du et budsjettutkast. Det tar meg bare ett minutt å lage et skreddersydd budsjett som folk blir utrolig imponerte av, sier Gundersen.

Annonsørinnhold