Voi er på vei mot børs og prises til over 9 milliarder kroner

Elsparkesykkelselskapet henter milliardbeløp i ny finansieringsrunde. Nå er børsnotering neste stopp, noe som er ventet å skje til neste år.

VIL PÅ BØRS: Voi og toppsjef Fredrik Hjelm.
  • Eivind Bøe
Publisert: Publisert:

Det svenske selskapet Voi, som har satt tydelig preg på gatebildet i norske byer med sine elsparkesykler, henter 115 millioner dollar i den nye finansieringsrunden. Beløpet tilsvarer 1,04 milliarder kroner.

– Vi har startet forberedelsene til å noteres på børs, og vi vil være klare i 2022, sier grunnlegger og toppsjef Fredrik Hjelm til Financial Times.

Denne finansieringsrunden verdsetter Voi til «akkurat nord for» én milliard dollar, sier finansdirektør Mathias Hermansson i Voi til Forbes. Beløpet tilsvarer drøye 9 milliarder kroner.

Tapssluk

Pengeinnsprøytingen kommer etter kraftig vekst, som ligger an til å bli 140 prosent i 2021. Utviklingen er ifølge Voi i stor grad drevet av at selskapet har gått til topps i en rekke anbudskonkurranser i nye byer.

Lønnsomheten «forbedres», meldes det, men det oppgis ingen konkrete resultattall i meldingen om finansieringsrunden. I fjor tapte selskapet 476 millioner svenske kroner. Året før var tapet på 771 millioner, mens det utgjorde 80 millioner i 2018.

Har hentet i alt 3,9 milliarder

Voi har siden selskapet ble etablert i 2018 hentet totalt 430 millioner dollar, tilsvarende 3,88 milliarder kroner.

Denne kapitalinnhentingen er ledet av Raine Group og VNV Global. Blant dem som har vært med på eiersiden tidligere og skjøt inn mer penger i denne runden er Inbox Capital, Nordic Ninja, Stena Sessan, Kreos Capital. Nye navn på eierlisten er Ilmarinen, Nineyards Equity og ICT Capital. Kapitalinnhentingen vil bidra til at Voi kan utvide virksomheten til nye europeiske markeder og utvide flåten.

Oslo kommune foreslo i november tre utleiere av elsparkesykler. Den fra før gjeldende forskriften har tillatt alle kvalifiserte aktører til å leie ut elsparkesykler i hovedstaden. Denne forskriften skal gjelde til og med 31. mars.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Voi
  2. Elsparkesykler

Flere artikler

  1. «Norske» Sonendo går på børs i New York: – Helt spesielt

  2. Rivian priset til 570 milliarder kroner før notering

  3. Nytt gassrederi på vei mot Oslo Børs – prises til 3,3 milliarder

  4. Sydbank senker SAS til «selg»: – Halter etter konkurrentene

  5. Oppdretter skal bygge for milliarder - meglerhus venter nytt år med dundrende underskudd