Telenor kutter 450 ansatte uten oppsigelser

Sluttpakker, AFP-pensjon og konsulentkutt er nok til å kutte 1 av 10 stillinger i Telenor Norge.

NEDBEMANNER - OG ANSETTER: Telenor skal kutte 450 årsverk i Norge, men må ansatte 34 nye for å erstatte konsulenter for forsvinner ut.
Publisert: Publisert:

Etter at Telenor i begynnelsen av mars varslet at Telenor Norge og Canal Digital Kabel TV vil tilby sluttpakker til alle 4.000 ansatte, søkte til slutt 266 personer om å bytte jobb mot penger.

Les også

Telenor vil kvitte seg med en av ti i Norge

182 personer fikk innvilget søknaden, opplyser Telenor fredag. I kombinasjon med at i overkant av 100 personer forventes å søke om AFP-pensjon i løpet av året, er Telenor halveis i mål med å redusere antall ansatte med 450 årsverk.

Resten av kuttene gjøres gjennom å redusere bruken av eksterne konsulenter.

- Jeg er veldig tilfreds med at vi med dette unngår en styrt nedbemanning, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Skal ansette

Når konsulentene forsvinner ut, ser Telenor derimot et behov for å erstatte noen av disse med faste stillinger. Telenor Norge vil derfor ganske snart lyse ut 34 nye jobber.

- Dette gir oss også mulighet til å dreie kompetanse og ressurser over på områder og oppgaver med størst behov, sier Svendsen.

I en pressemelding fredag morgen påpeker selskapet og sjefen selv at Telenor jobber i en svært omskiftelig bransje, som krever omstillinger av teknologi. Det skal investeres over 4 milliarder kroner i internettbaserte plattformer for både datakommunikasjon og taletjenester.

- Vi er i et omfattende teknologiskift, og det innbefatter også at vi vil ansatte personer for å bygge kompetanse vi ikke har internt. Innenfor teknologiområdet søker vi for eksempel etter domenearkitekter innenfor IT, samt sikkerhetseksperter. I tillegg vil vi løpende ansatte medarbeidere som erstatning for naturlig rotasjon, sier Svendsen.

- Rimer ikke

Da Telenor varslet reduksjonen i antall ansatte, snakket E24 med en rekke bransje- og økonomispesialister som alle påpekte at Telenor må gjøre store omstillinger.

En av telebransjens fremste analytikere, daglig leder Tore Aarønæs påpekte overfor E24 at Telenor Norge må tilpasse seg virkeligheten.

- De konkurrerer i et åpent marked, og konkurrentene har slankere organisasjoner enn dem selv. Hadde du satt det opp som et regnestykke, og sett på Telenors markedsandel i Norge kontra hvor mange ansatte de har, ville du sett at her er det noe som ikke rimer, sa Aarønæs til E24.

Les også:

- Blir som å tenke på et tall, og kutte for enhver prisAnalytiker om Telenor-kutt: Telekom har et strukturelt problemTelenor-sjefen avviser økt kuttepress fra toppledelsenTelenor avviser at karakterer vil avgjøre hvem som må slutte

Publisert:
Gå til e24.no