RØD PRIS: Rekordpris for Ferrari

En 1963 modell Ferrari 250 GTO har byttet eier til en pris utenom det vanlige.

DYRE SAKER: Det blir ikke mer klassisk enn rød Ferrari 250 GTO, ikke dyrere heller.
Publisert: Publisert:

Ferrarier er noe av det mest etterspurte man finner i det klassiske bilmarkedet. Er modellen sjelden, blir prisene høye. Flere ganger de siste årene har Ferrarier SATT prisrekorder.

I mai i fjor satt en 1957 Ferrari Testa Rossa ny auksjonsrekord med 75 millioner kroner. Den gamle rekorden var fra året før på 65 millioner, også det en Ferrari. Nærmere bestemt en 1961 Ferrari 250 GT.

Tidenes dyreste biler

Millioner

Sistnevnte ble kjøpt av den britiske radiomannen Chris Evans. Han solgte nylig denne og en 59-modell 250 GT på en auksjon i Monaco. Det kan virke som han hadde en plan, for nå skal han ifølge Evo, ha kjøpt seg nok en klassisk rød sportsbil. En 1963 Ferrari 250 GTO, til en pris som antas å være rundt 130 millioner kroner. Dette er i så fall en ny rekord for Ferrari.

Sjelden

- Eksklusiviteten til en Ferrari 250 GTO kan ikke bli understreket nok. De finnes svært sjeldent på markedet, og nye eiere blir del av en svært eksklusiv klubb og blir ønske velkommen med åpne armer på bokstavelig talt alle bilarrangementer over hele verden, sier Max Girardo, direktør for RM Auctions Europe i en pressemelding i forbindelse med dette salget.

Les mer: Vanvittig pris for Bugatti

Bilen er en av 36 som ble bygget i årene 1962 og 1963. Den er i tillegg en av svært få med akkurat dette karosseriet. Bilen rullet ut av fabrikken i april 1963, ble brukt i racing, og hadde en rekke seire i sin karriere.

Følg E24s biljournalist på Twitter: mortab

Publisert:
Gå til e24.no