Vil bygge norsk Formel 1-bane

Investorer planlegger gigantanlegg i Røyken.

IKKE HELT ENNÅ: Selv om den planlagte banen skal holde Formel 1-standard, betyr ikke det at det skal arrangeres konkurranseløp der med det første. I stedet er det tenkt at privatpersoner skal kunne leie bil og kjøre.

Michael Sohn/AP Photo
  • E24
Publisert:,

Selskapet Oslofjord Panoramic Racepark ønsker å bygge en 250 mål stort motorsportanlegg i Røyken kommune, fire mil sør for Oslo. Kommunen skal etter planen godkjenne prosjektet før jul, og første spadetak planlegges allrede i 2011, skriver Finansavisen.

Den fem kilometer lange banen skal holde Formel 1-standard. Tanken er å lage en anlegg som også inkluderer hotell med konferansesenter, restaurant, spaanlegg og næringslokaler.

- Primærmålsetningen er ikke å bygge en Formel 1-bane, men en bane som er attraktiv for hele familien, både med omkringliggende fasiliteter og muligheten for å leie en superbil og kjøre på banen, sier Erik Steen, daglig leder i selskapet, til Finansavisen.

Prisen for herligheten anslår Steen til flere hundre millioner kroner. Det tyske arkitektkontoret Tilke, som er ledende på banedesign, er alt hyret inn. Men investeringsplanen er ennå ikke helt klar.

Les også:
Verdens dyreste bil står i Asker
E24 tester Ferrari F430 Spider

Les flere saker fra E24

Flere artikler

  1. Oslo bruker milliarder på konsulenter - varsler kutt på 30 mill.

  2. Bertel O. Steen kjøper Citroën Norge

  3. Kraftig brann i næringsbygg i Gjøvik

  4. Annonsørinnhold

  5. McLarens superbil er klar

  6. 2 milliarder kroner til nyutregning i fødselsnummeret