Eckbos humorsuksess ga 6,5 millioner i utbytte

Komiker Espen Eckbo og co fikk knallresultat ut av fjorårets humorsuksesser.

GA KRONER I KASSA: nI underkant av 500.000 seere benket seg foran fjernsynet da Asbjørn Brekke show hadde premiere høsten 2012.

Camilla Norli
  • Sophie Lorch-Falch
Publisert:,

Humorguttene i Seefood sjonglerer mellom seerkjære programmer som Asbjørn Brekke show, Kongsvik Ungdomsskole og reklamefilmer.

Suksessene ga også solid inntjening til selskapet.

«Økningen forklares ved økt etterspørsel etter selskapets kompetanse innen produksjon av humor og underholdning for norsk TV, samt reklamefilm, eventoppdrag og mer effektiv utnyttelse av kommersielle rettigheter,» står det i årsberetningen.

I fjor omsatte Seefood AS for 47 millioner kroner, en økning på 18 prosent fra fjoråret. Det ga et resultat før skatt på 9,7 millioner kroner, en økning på 40 prosent fra fjorårets resultat på 6,9 millioner kroner.

Sjekk regnskapet hos E24 Bedrift!

Godt utbytte

Fjorårets resultat vitner om at Espen Eckbo skor seg godt på underholdningsselskapet. Han eier 33 prosent av aksjene, i likhet med kollegaene Alexander Herresthal og Kristian Ødegård. Makkerne tok ut 6,57 millioner kroner i avsatt utbytte i 2012.

Resten av utbyttet styrket egenkapitalen med 201.000 kroner. Ved årsskiftet lå egenkapitalen i overkant av 1,9 millioner kroner. Selskapet har også økt gjelden fra 12 millioner kroner i 2011, til 17,5 millioner kroner i 2012.

Espen Eckbo har i likhet med flere av sine komikerkolleger sitt eget TV-produksjonsselskap, som leverer ulike humorkonsepter for TVNorge.

Kjendis og komiker Atle Antonsens selskap, Panface AS, omsatte for nesten 4 millioner kroner i fjor. Det ga et resultat før skatt på 3,2 millioner kroner. 43-åringen kan dermed unne seg en utbetaling på i overkant av 600.000 kroner i lønn og 550.000 kroner i avsatt utbytte.

LES OGSÅ: Atle Antonsen:- Jeg tar avstand fra ledelsens kyniske fremferd

Sterk konkurranse

Eckbo har tidligere samarbeidet med Thomas Giertsen, som er aksjonær i Seefoods største konkurrent, Feelgood.

Fredag ble det kjent at Feelgood kjøper opp underholdningsbyrået Funkenhauser. Harald Eia eier en fjerdedel av aksjene i Funkenhauser, og har hatt stor suksess med produksjonene «Brille» og «I kveld med Ylvis».

Oppkjøpet kan bety nærmere 100 millioner kroner i omsetning for Feelgood, ifølge Dagens Næringsliv.

- Det blir som når Onkel Skrue tar med seg Ole, Dole og Doffen på eventyr, det blir jo alltid kjempemorsomt. Men ta gjerne med i bildet at jeg føler meg litt som Donald som ikke engang er med på turen, sier Eckbo om oppkjøpet til Dagens Næringsliv.

Feelgood bekrefter at samarbeidet kan by på humorkonsepter med Giertsen, Eia og Bård Tufte Johansen.

E24 lyktes ikke å komme i kontakt med Espen Eckbo eller daglig leder i Seefood, Alexander Herresthal.

LES OGSÅ: Søtere tall hos Brynild Gruppen

Her kan du lese mer om

  1. Markedsføring
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Millionene triller inn til Eckbo og Co.

  2. Atle Antonsen tjente 3,5 millioner i fjor

  3. Komistjerner slår seg sammeni felles selskap

  4. Annonsørinnhold

  5. Komikerselskap dro inn 78 millioner i 2018

  6. Komikerselskap dro inn over 111 millioner i fjor