Reitan drysser to millioner på =Oslo-ildsjel

Anlov P. Mathiesens arbeid bidrar til økt selvrespekt for selgerne av gatemagasinene, mener Odd Reitan.

PENGER OG HYLLEPYNT: Anlov Mathiesen (h) får to millioner kroner og en statuett av Odd Reitan.

Publisert:,

Onsdag overrekkes redaktøren av gatemagasinene =Oslo og =Norge to millioner kroner som honnør for innsatsen.

- Det er jo helt fantastisk. Jeg ser dette som en enorm heder og ære for meg selv, for gatemagasinet =Norge, og vanskeligstilte over hele landet, sier Anlov Peter Mathiesen til E24.

Prisen deles ut av Odd Reitan på ærverdige Lade Gaard i Trondheim.

Mathiesen var én av fire som var med å starte opp =Oslo i 2005. Året senere ble han ansvarlig redaktør og i 2012 ble han også daglig leder i stiftelsen som driver magasinene.

Millionselskap

Virksomheten til gatemagasinene drives i dag med økonomisk overskudd, uten statlig støtte.

Omsetningen til stiftelsen bak =Oslo og =Norge var i fjor på 14,3 millioner kroner, og resultatet før skatt endte på 93.000 kroner.

E24 BEDRIFT: Se gatemagasinets millionvekst

Med to millioner kroner i hendene, mener prisvinneren at det er mye som kan utrettes for vanskeligstilte i Norge.

- Da vi startet opp =Oslo hadde vi kun noen hundretusen. Med to millioner kroner kan man få utrettet veldig mye. Jeg ser stort potensiale i dette, utover den rene pengesummen, sier han.

Hva pengene skal brukes til har Mathiesen ikke bestemt seg for enda.

- De må få lov å synke litt, men umiddelbart kan jeg si at jeg ønsker å sørge for at pengene brukes best mulig i samme ånd som begrunnelsen til at jeg har mottatt dem. Det betyr i praksis prosjekter for folk som står utenfor yrkeslivet, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DELER UT: Odd Reitan deler ut prisen «Årets Ladejarl» her på Lade Gaard. Vinneren får i tillegg til to millioner kroner en statuett av Odd Reitan.

Thor Nielsen

«Modig hærfører»

Det er Reitangruppen som står bak prisen. Bakgrunnen for prisutdelingen er visjonen om å fremstå som Skandinavias mest verdidrevne selskap.

- For andre gang kårer Reitangruppen Årets Ladejarl, en verdipris som har til hensikt å øke gjennomføringskraft og verdibasert arbeid. Årets vinner er en meget modig hærfører for en gruppe mennesker som ellers ville stått utenfor samfunnet, sier Odd Reitan i en pressemelding.

Verdiprisen fra Reitangruppen ble første gang delt ut i fjor. Den gikk da til Helga Arntzen for sitt arbeid som leder av Aktive Fredsreiser.

Milliardoverskudd

Reitangruppen omsatte i 2012 (inkludert franchiseomsetning) for 72 milliarder kroner. Selskapet sysselsetter 34.000 mennesker i Skandinavia og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap.

Reitan Handel kunne notere 937 millioner kroner i overskudd før skatt i 2012. Rema 1000 hadde et overskudd på 241 millioner kroner før i fjor.

LES MER:

Her kan du lese mer om