Feil i Wimp gjør det mulig å lagre all musikken

- Men å gjøre det vil være å bryte brukervilkårene, sier Wimp, som jobber med å rette opp feilen. Norsk platebransje følger spent med.

IKKE BARE STREAMING: Med noen klikk kan Wimps brukere også lagre musikkfilene de lytter til.
Publisert: Publisert:

Wimps nye nettavspiller som ble lansert 1. juli, har et sikkerhetshull som gjør det mulig å lagre alle sangene, avslører ITavisen.

- Det stemmer at registrerte WiMP-brukere kan velge å installere et programtillegg i nettleseren for deretter å hente ut URL til låter og så laste ned én og én fil mens man spiller den, skriver PR- og kommunikasjonssjef Kristin Castillo Eldnes i en e-post til E24.

- Dette bryter forøvrig med brukervilkårene man godtar ved registrering.

Les også

Spotify hacket - ber brukerne logge inn og ut

Kan lagre med få klikk

Nettavspilleren lar Wimps brukere logge seg inn og spille musikk via en nettleser, uten å måtte laste ned en egen avspiller først. Både Spotify og konkurrenten Google Play Music har hatt nettavspillere lenge allerede.

Wimp krever innlogging, men har hatt flere gratiskampanjer der folk kan prøve ut avspillingstjenesten.

Med noen få klikk, kan brukerne altså lagre lydfilene som streames til sin egen PC.

Dialog med plateselskapene

- Jeg oppdaget faktisk dette selv i går, sier Aslak Bendtsen kommersiell direktør i Sony Music.

Sony er et av plateselskapene som sitter på opphavsretten til musikken Wimp streamer.

Han forteller at de har blitt kontaktet av Wimp, og at de nå må snakke sammen om en løsning på problemet.

- Vi er i dialog med Wimp, som skal gi oss tilbakemelding når de har fått ryddet opp, og hvorfor feilen oppstod.

Han vil ikke si om det kan få konsekvenser for Wimp at all musikken ligger tilgjengelig for nedlasting.

- Prioriet én nå, er å få fjernet muligheten til å laste ned musikken, så vil vi ta evalueringen på sikt. Alle avtaler vi har med de forskjellige tjenestesystemene forutsetter at vi kan stole på at opphavsretten ivaretas. Det er aldri bra at forbrukere kan få tilgang til musikken ulovlig, men om dette blir raskt ordnet opp i nå, vil vi ikke anse det som en alvorlig feil.

Les også

Napster tar opp kampen mot Spotify

Tester ny versjon

- Webspilleren er for tiden i en betaversjon for å avdekke feil og mangler, og vi jobber kontinuerlig med å optimalisere den. Vi har en god løsning på dette problemet som nå testes ut internt, uttaler Eldnes i Wimp.

Det har ikke lyktes E24 å få en kommentar på hvordan feilen kunne oppstå, eller om det vil få noen konsekvenser for brukerne som bryter brukervilkårene ved å benytte seg av lagringsmuligheten.

Det er ikke første gang en slik feil oppstår i en musikknettavspiller i Norge. Da Beat.no ble lansert i 2011, hadde de en liknende feil på sine nettsider.

- Omfanget av ulovlig nedlasting fra beat.no var såpass lite at beat tar regningen for nedlastingene, sa daværende Beat-sjef Simen Wilberg til ITavisen.

Les også:

Samsung gir opp strømmetjeneste-Youtube vil konkurrere med SpotifiyKraftig fall i piratkopiering i NorgeChen ny sjef i Wimp

Publisert:

Her kan du lese mer om