Daimler kjøper opp batteriprodusenter

Med oppkjøpet av to fabrikker som lager batteriteknologi rettet mot elbiler, kan det se ut som Daimler for alvor vil satse på elektrisk mobilitet.

SATSER ELEKTRISK: Daimler kjøper seg ekspertise på batteriteknologi. Kanskje til bruk i fremtidsvisjonen Smart Fourjoy som ble vist i høst?
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

Daimler AG, eierselskapet til Mercedes-Benz, melder at de har kjøpt opp hele aksjeposten i to batteriprodusenter.

- Avtalen skaper store muligheter for Tyskland som en viktig aktør i det internasjonale samfunnet i den intense konkurransen for gjøre elektrisk mobilitet til en drivlinje for fremtiden, sier Thomas Hermann, utviklingssjef i Evonik Industries, i en pressemelding.

Mer bilstoff på E24 BIL

Daimler hadde fra før av eierandeler i Evonik, og har nå fullført overtakelsen. De to har inntil nå samarbeidet om utviklingen av litium-ion battericeller til bruk i biler.

Viktige komponenter

- Langs verdikjeden til batterier for elektriske biler med litium-ion teknologi har vi nå de to viktigste komponentene. Produksjonen av battericellene og den svært komplekse produksjonen av batterier i kombinasjonen av celler og batterielektronikk. På denne måten sikrer vi oss ikke bare ekspertise i elektrisk mobilitet, men i tillegg produksjonanleggene i Kamenz og Kirchheim/Teck, sier Harald Kröger, utviklingssjef i Mercedes-Benz.

Les også

Ellevill Tesla-rekord

Oppkjøpet består av to fabrikker, den ene ble etablert i 2009, i samarbeid med Daimler, for å produsere batterier spesiallaget for elbiler. Den andre lager battericeller, som i dag brukes i den elektriske versjonen av Smart Fortwo.

Siden 2009 har Daimler og hatt en eierandel i Tesla. Mot slutten av fjoråret uttalte de at dette ikke hadde gitt de resultatene Daimler ønsket. Hva som skjer rundt dette samarbeidet, sier dagens pressemelding ingen ting om.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Daimler med elbil

  2. Mercedes-Benz satser 100 milliarder kroner på elbiler

  3. Betalt innhold

    Noen må finne opp batteriet på nytt for at elbilen skal ta over

  4. Mercedes skal utvide produksjonen i Finland

  5. Tesla et steg nærmere «Gigafabrikken»