TV 2 kjemper om skolepengene

TV 2 Skole har nå over 90 000 betalende elever i sitt digitale «klasserom».

TV 2-REKTOR: Kjell Øvre Helland kan nå skilte med over 90 000 betalende elever på TV 2s digitale skole.
Publisert: Publisert:

- Skoleverket kjøper bøker for mellom 600 og 700 millioner kroner i året. Det er denne potten vi vil ha en del av, sier TV 2 Skoles redaktør og rektor Kjell Øvre Helland til VG.

Hans skoleprosjekt har vært på luften i to år nå. Hver uke lager en stab på fem personer egne programmer både for barne- og ungdomstrinnet, voksenopplæring og noe også for videregående skoler.

Stort potensial

- Vi selger vårt produkt i all hovedsak til kommuner og enkeltskoler. Så langt har vi konsentrert oss om de store byene og vi er sterke i Oslo, Bergen og Tromsø, samt Voksenopplæringen over hele landet, sier Øvre Helland.

Han forteller at TV 2 tar 40 kroner i året for hver elev og at potensialet i dette markedet er betydelig.

- Bare i grunnskolen er det jo 600 000 elever, sier Kjell Øvre Helland.

I motsetning til NRK Skole som i all hovedsak satser på videoinnslag, har TV 2 Skole også satset på oppgaver knyttet til sendingene.

- Hver mandag bestemmer vi oss for hvilke aktuelle temaer vi skal ta opp i våre sendinger. Deretter tar vi kontakt med våre tilknyttede pedagoger som utvikler oppgaver knyttet til temaene. Onsdag går vi i opptak og fredag er sendinger og oppgaver klart for bruk i skolene, sier Kjell Øvre Helland.

Gravejournalister

Han har knyttet til seg to av TV 2s mest kjente gravejournalister fra Dokument 2, Tonje Steinsland og Ingunn Kyrkjebø som programledere og journalister for henholdsvis barne- og ungdomstrinnet.

- Vi omsetter for mellom fem og ti millioner i året og vi regner med at vi i 2011 går butt i butt, sier Kjell Øvre Helland.

Publisert: