A-pressen bekrefter kjøpet av Edda Media

A-pressen bekrefter at de kjøper Edda Media av britiske Mecom.

SIKRER NORSK EIERSKAP: Konsernsjef Thor Gjermund Eriksen i A-pressen sikrer seg 36 lokalaviser og 23 lokale nettaviser når selskapet nå kjøper Edda media.
  • Kristin Norli
  • Jo Andre Aakvik
Publisert:

A-pressen inngikk søndag en avtale med det britiske selskapet Mecom om å kjøpe Edda Media, skriver A-pressen i en presemelding mandag morgen.

Samtidig bekrefter Mecom i en børsmelding at kjøpesummen ligger i overkant av 1,7 milliarder kroner.

- Blir interessant

Konserntillitsvalgt Jan Erik Skau i Edda Media sier til E24 at de ansatte ser offensivt på det nye kapittelet, som overtakelsen etter hans syn representerer.

- Det blir morsomt og interessant å være med på dette videre. Mecom var mot slutten en god eier for oss, men vi ser mange muligheter med A-pressen, sier Skau.

Han sier de ansatte ser frem til å sette seg ned med A-pressens ledelse for å bli mer kjent med de nye eierne, og å få høre mer om deres planer for Edda-avisene.

- Det er noen områder, Telemark og Østfold, hvor det er litt problematisk i forhold til medieeierskapsloven. Likevel, vi er positive til A-pressen og ser frem til å skrive et nytt kapittel i Edda Medias historie, sier Skau.

Krysser eierskapsgrense

Avtalen mellom Mecom og A-pressen omfatter alle Edda Medias virksomheter, blant annet 36 lokalaviser og 23 lokale nettaviser.

Oppkjøpet vil føre til at A-pressen har for stor eierskapsandel i to norske regioner etter dagens medieeierskapslov. På landsbasis er konsernet innenfor begrensningen på 33 prosent.

- Spørsmålene knyttet til konkurranselovgivning og eierskap er ikke avklart. Her vil vi være i videre dialog med både konkurransemyndighetene og Medietilsynet, sier Eriksen mandag morgen.

- Vi vil ikke akseptere at medier blir lagt ned og antallet journalister blir færre. A-presen må vise i praksis at de vil opprettholde mediemangfoldet, sier Norsk Journalistlag (NJ) mandag.

Mecom stiger

Ifølge Dow Jones har Mecom-aksjen steget mer enn 20 prosent siden selskapet avslørte at de ønsket å selge den norske grenen.

- Salget vil gjøre oss i stand til å vurdere ... en styrkning av selskapets utbytte til eierne, å fokusere på fremtidig strategi og til å investere for å øke overskuddet til de delene av selskapet som er igjen, sier direktør i Mecom, Tom Toumazis.

Mecom og A-pressen ble enige i helgen. A-pressen sikrer seg dermed selskapet foran Polaris Media og det svenske mediekonsernet Stampen.

Disse to er de andre som har vist interesse. Polaris klarte imidlertid ikke å få på plass finansieringen, ifølge Dagens Næringsliv.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Vil spare i 100-millionersklassen på Edda-kjøp

  2. Store uenigheter rundt avisoppkjøp

  3. – A-pressen overtar Edda Media

  4. - A-pressens Edda-kjøp er lovstridig

  5. Selger TV 2 til Egmont