Kolberg vil ta Vimpelcom-saken videre i kontroll- og
konstitusjonskomiteen

– Brevet fra statsråden svarer ikke på det sentrale spørsmålet.

VIL TA SAKEN VIDERE: Det er Stortingets oppgave å komme til bunns i om Telenor har vært innblandet i korrupsjon, sier Martin Kolberg.

Vidar Ruud
  • Jostein Nissen-Meyer
Publisert:

Martin Kolberg, leder for Stortingets Kontroll- og konstitusjonskomité, sitter igjen med flere spørsmål enn svar etter at han mottok et ti sider langt brev fra næringsminister Monica Mæland om Telenor- og Vimpelcom-saken.

– Det er Stortingets oppgave og ansvar å komme til bunns i om Telenor har vært innblandet i korrupsjon. Brevet fra statsråden gir ikke et svar på om Telenor har vært innblandet i korrupsjon eller ikke, sier Kolberg til E24.

Vil gå videre med saken

Derfor vil Kolberg nå anbefale at komiteen går videre med saken.

– Vi har nå to virkemidler, enten kan vi rette nye spørsmål til statsråden og deretter eventuelt sende saken til høring. Komiteen vil behandle dette til neste uke.

Les også

Eva Joly: – Økokrim må etterforske Telenor

– Har du noen formening om alvorlighetsgraden i saken?

– Jeg vil ikke gi noen karakteristikker før jeg mener alle fakta er på bordet. Jeg registrer at statsråden ikke kan avkrefte at korrupsjon har funnet sted, og det viser at Stortingets kontroll og konstitusjonskomité må gå videre med saken.

«De tiltak styret i Telenor så lang har foretatt innebærer ingen garanti for at kritikkverdige eller ulovlige handlinger ikke har funnet sted. Det pågår en politietterforskning for å bringe klarhet i dette», heter det i konklusjonen i brevet fra næringsministeren.

Les også

Storebrand har bedt om forklaring fra Telenor

Vimpelcom, der Telenor eier 33 prosent av aksjene og 43 prosent av stemmene, er nå under etterforskning i Nederland, Sveits og USA etter at selskapet angivelig skal ha betalt den usbekiske presidentdatteren Gulnara Karimova 600 millioner kroner for telelisenser i landet.

Les også:

Telenor pålagt å gi fra seg Vimpelcom-dokumenterTelenors Vimpelcom-regning: 500 millioner kronerTelenor fikk ikke svar fra VimpelcomTelenor offentliggjør Vimpelcom-brevTelenors «erkefiende» ble rik på Sovjets fallPublisert:

Her kan du lese mer om

  1. Telenor

Flere artikler

  1. Mæland kan ikke gi korrupsjonsvurdering

  2. Trøbbel for Vimpelcom-høringen i neste uke

  3. Vimpelcom-saken: - Det blir høring

  4. Annonsørinnhold

  5. Stortingets kontrollorgan vil ha svar om Telenor

  6. Alle ber om Telenor-svar