NY BATTERIBIL: Elektrisk for massene

Noen dager etter at Citroën kom med norske priser på sin elbil C-Zero, gjør Mitsubishi det samme med i-MiEV. Det er ikke så rart.

NY BØLGE: Søskenbilene Mitsubishi i-MiEV og Citroën C-Zero er de første i en bølge av elbiler fra de store produsentene.
Publisert: Publisert:

Noen dager etter at Citroën priset sin kommende elbil, C-Zero, gjør Mitsubishi det samme med sin i-MiEV. Og prisen er akkurat den samme, 239.900, noe som har en veldig enkel forklaring: Det er den samme bilen.

Mitsubishi, Citroën og Peugeot har nemlig samarbeidet om denne lille elektriske bilen.

Levering i 2011

Bestillinger på bilen i Norge starter nå, mens leveringene skjer fra starten av 2011.

Prøvekjøring av Mitsubishi i-MiEV

Dette er en typisk småbil, med fire dører og plass til fire. Dette betyr at den som elbil å betrakte er relativt stor, i forhold til Think og Buddy.

- Dette er en bil mange har ventet lenge på, og det er med stor glede vi kan tilby Mitsubishi i-MiEV til langt gunstigere priser enn de fleste har antatt. Vi når målet vårt om å være første bilimportør med storskala elbilsalg i Norge, og tilbyr denne bilen hos alle våre Mitsubishi-forhandlere, sier Bernt G. Jessen, administrerende direktør i Mitsubishi Norge i en pressemelding.

Mer bilstoff på: E24BIL

i-MiEV er en helelektrisk bil med lithium-ion batterier. Batteripakken er laget for å leve ut bilens levetid, og det skal dermed ikke være behov om å bytte den ut underveis.

Les også: Vanlige elbiler på vei

Rekkevidden er på 130 kilometer, og kan fullades fra et vanlig strømuttak på sju timer.

Utstyr

Utstyrsmessig vil bilen holde bra standard, med seks kollisjonsputer, anti-spinn, elektriske vinduer, aluminiumsfelger, stabilitetskontroll og innebygget navigasjon med informasjon om ladestasjoner. Den selges med fem års eller 100 000 kilometer garanti og gratis veiassistanse i tre år, det inkluderer blant annet henting ved tomt batteri.

Prototyper av bilen har tidligere vært i Norge, og allerede i 2008 tegnet de første seg på venteliste i her til lands.

Følg E24s biljournalist på Twitter: mortab

Publisert: